ÇANKIRI'da, Belediye tarafından düzenlenen 28'inci Ahilik ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan pop müzik şarkıcısı Murat Dalkılıç ve Türk Halk Müziği şarkıcısı Sevcan Orhan'ın söylediği şarkıların sözleri, gençler tarafından işaret diline çevrildi.
Belediye Meydanı'nda düzenlenen konseri yaklaşık 20 bin kişi izledi. Türk Halk Müziği şarkıcısı Sevcan Orhan ile pop şarkıcısı Murat Dalkılıç, meydanı dolduranlara keyifli bir gece yaşattı. Coşkulu geçen konserde, Çankırı Belediyesi İşaret Dili Kursu'nda eğitim alan gençler, şarkıcıların türkü ve şarkılarını işaret diline çevirdi.
Sevcan Orhan da güzel bir sürprizle karşılaştığını belirterek, "Şu an hayatımın önemli anlarından birini yaşıyorum. Söyleyeceğimiz türküyü, bu kardeşlerim sayesinde işitme engelli kardeşlerim de anlayabilecek. Hepimiz bir engelli adayıyız, ancak engeller aşılmak içindir" dedi.
Murat Dalkılıç da "Bu arkadaşlarımız çok özel bir iş yapıyor. Ben şarkımı söylerken, onlar da işaret diliyle çok özel şeyler yapacak" dedi ve sahneyi işaret diliyle şarkıya eşlik eden gençlere bıraktı.
Konseri Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Çankırı Milletvekili adayları Muhammmed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz de izledi. Sahneye çıkan Belediye Başkanı İrfan Dinç, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna vurgu yapıp, "Sizler bizler için önemlisiniz, bu ülkenin geleceğisiniz. Sizleri bugün iki önemli sanatçı ile buluşturuyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI