Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - MANAVGAT Belediyesi'nin organize ettiği Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Jamaican Reggae Band grubu ile İstanbul Gelişim Orkestrası konser verdi.
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve 11 Eylül'de ünlü müzisyen Goran Bregoviç konseriyle başlayan Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, dün akşam 2 konser birden yapıldı. Apollon Tapınağı'nda Gün Batımı Konserleri'nde Jamaican Reggae Band grubu, Side Kent Meydanı'nda ise İstanbul Gelişim Orkestrası sahne aldı. Jamaica'dan gelen Reggae Band grubunun 1,5 saatlik sahne performansı yerli ve yabancı izleyicilerden büyük alkış topladı.
KONSERDE ROMANTİK EVLENME TEKLİFİ
Konser bir evlenme teklifine de sahne oldu. Tatil için Eskişehir'den Side'ye gelen 31 yaşındaki Onur Tatlıgün, sahneye çıkarak sevgilisi 22 yaşındaki Gülçin Kaba'ya evlenme teklif etti. Gülçin Kaba, sevgilisinin evlenme teklifini kabul ettikten sonra çift alkışlar eşliğinde dans etti.
İSTANBUL GELİŞİM ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Side Kent Meydanı'nda saat 21.30'da ise İstanbul Gelişim Orkestrası konser verdi. Atilla Özdemiroğlu, vibrafon, flüt, keman ve trombonda seslendirilen parçalara eşlik ederken izleyiciyi büyüledi. Side Limanı'nı dolduran yerli ve yabancı dinleyiciler, grubu ayakta alkışladı. Gecenin sonunda Manavgat Belediye meclis üyesi Hüseyin Erol gruba çiçek verdi. İstanbul Gelişim Orkestrası sanatçıları daha sonra halkın içine girerek hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.
SON GÜN ANADOLU ATEŞİ GÖSTERİ YAPACAK
26 Eylül'e kadar sürecek festivalde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Brezilya'dan Latino Cuban, Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiye'nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Fransa'dan dünyanın en önemli festivallerinde sahne alan Jim Murple Memorial ve Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev de izleyiciyle buluşacak. Festivalin son akşamında Anadolu Ateşi Ateşi Dans Grubu gösteri yapacak.

FOTOĞRAFLI