İSTANBUL, () - İSTANBUL Silivri'de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında ise yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü. Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi ismi verilen tarihi mekan düzenlenen törenle açılırken ilk sahneyi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası verdiği konserle aldı.

Silivri'de bulunan tarihi 16.yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında ise yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü. Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi ismi verilen tarihi mekan düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar ve çok sayıda davetli katıldı.



SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANIIŞIKLAR: TİYATRO SALONLARI ASLINDA HAYATIN KENDİSİDİR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açılış töreninde yaptığı konuşmada; Bu gün bizim için, Silivri'nin tarihi dokusuna sahip çıkıldığının, kültürün yaşatıldığının çok önemli bir göstergesi olan bir gün. Bir arada yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı, hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, aslında hayatın kendisidir. Bu mekânlar, şehir hafızalarının canlı tutarak, yaşamımızın parçalarını kültür ve sanatla bütünleştiren en iyi mekânlar olacak. Yapımı sırasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm farklılıklarına rağmen bir arada olabilmenin gösterdiği güç ile bu memlekette örnek bir ilçe olduk. Bunu yapan sizlersiniz, bizi büyük bir aile yapan ve Silivri'de yaşamayı güzel kılan sizlersiniz" dedi.

Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde ilk sahneyi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası aldı.



TİYATRO BİNASINDA NELER YAPILDI?

Tiyatro Salonu, toplam 266 metrekare alan üzerine tek kat, engellilerin erişimine uygun olarak inşa edildi. 70 metrekare sahnesi, profesyonel ses ve ışık sistemi, ısıtma ve soğutma sistemi, havalandırma ve vestiyer kısmı bulunan salon, 200 kişi kapasiteli.