Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - VENEDİK Film Festivali’de 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan 'Sivas' filminin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci ve babası Nedim İzci, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde otuan ve Yönetmen Kaan Müjdeci’in 'Sivas' filminde gösterdiği performans ile Venedik Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan 11 yaşındaki Doğan İzci ve babası Nedim İzci'nin Vali Yazıcı'yı ziyaretinde, Vali Yardımcısı Can Aksoy, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz da bulundu.
Ziyarette minik oyuncu Doğan’ı altın ile ödüllendiren Vali Yazıcı, "Sevgili yavrumuzun böyle uluslararası bir festivalde başarı göstermiş olması bizi son derece mutlu etti. Üstelik de en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Tebrik ediyoruz. Bizim için de şeker tadında bir sürpriz oldu. İnşallah bundan sonra da aynı başarıları gösterir" diye konuştu.
HEM OYUNCU, HEM VALİ OLMA ŞANSIN YOK
Vali Yazıcı, küçük yaşta sinema tarihinin Türkiye açısından en önemli ödüllerinden birini alan küçük Oyuncu Doğan’a hediye verdi. Vali Yazıcı ile sohbet eden küçük oyuncu, sohbet sırasında İtalyan yemeklerini beğenmediğini, onun dışında bir sorun yaşamadığını söyledi. Vali olmak istediğini küçük oyuncuya hatırlatan Vali Yazıcı, bu kez Doğan'dan oyuncu olmak istediği cevabını alınca, "Hem oyuncu, hem vali olma şansın yok. İnşallah iyi bir eğitim alıp, başarılı olursun" dedi.
Venedik Film Festivali’nde ödül alan Doğan İzci’yi bundan sonraki yaşantısında yakından ilgileneceklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Bizim için özel bir evlat oldu. Özellikle aile fertlerinin de takibiyle üzerinde biraz daha durmamız gereken, ilgilenmemiz gereken yetenekli bir çocuğumuz. Bundan sonra yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah devamı gelir diye temenni ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI