SİVAS Kongresi'nin 97'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl kentte 5'inci kez kitap fuarı açılacak. Açılış öncesi basın toplantısı düzenleyen Sivas Valisi Davut Gül, 4 Eylül etkinlikleri kapsamında düzenlenen birçok programı iptal ettiklerini belirterek, "Kitap günleriyle ilgili programımız olduğu gibi devam edecek. Bizim terörden kurtulmamız için kitap okunmasına, kitap satılmasına teşvik etmemiz lazım" dedi.
Sivas Valisi Davut Gül, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 5'incisi açılacak olan Sivas Kitap Günleri öncesi Tarihi Buruciye Medresesi'nde basın toplantısı düzenledi. Kent meydanında açılacak fuara 140 yayınevinin katılacağını belirten Vali Gül, etkinlik kapsamında söyleşi, şiir dinletisi ve imza günü olmak üzere 150'nin üzerinde program gerçekleşeceğini söyledi. 4 Eylül etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek konser ve benzer etkinliklerin iptal edildiğine dikkat çeken Vali Gül, "Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemler nedeniyle konserleri iptal ettik. Fakat kitap günleri Sivas'ta giderek bir marka değeri kazandı. Ancak bizim terörden kurtulmamız için kitap okunmasına, kitap satılmasına teşvik etmemiz lazım. O açıdan kitap günleriyle ilgili programımız olduğu gibi devam edecek" dedi.
Bu yılki fuarın 'Her kitap yeni bir yolculuktur' sloganıyla Kadı Burhaneddin anısına yapıldığını belirten Vali Gül, "Fuar 29 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında hizmet verecek. 7 günlük bir etkinlik ama arkasında 70 günlük bir emek var. O yüzden emeği geçenler teşekkür ediyorum. Bu arada bankalarımızın sponsorluğunda çocuklarımıza kumbara dağıtacağız. Bunun mantığı şu, çocuklar kendi harçlıklarını biriktirecekler ve kendi kitaplarını kendileri satın almış olacaklar. Bunun faydası da çocuk kitaba para harcandığını öğrenmiş olacak. Çocuğun küçük yaşta farklı alternatifler varken kumbarasındaki parayla kitap alması bizim önemsediğimiz bir konu. Ayrıca kitap kumbaramız olacak. Burada biriken kitaplar da ceza evindeki mahkumlara gönderilecek" dedi. Vali Davut Gül ve beraberindekiler daha sonra stantların açılacağı alanı gezdi.

FOTOĞRAFLI