Kanal D'nin reyting rekortmeni dizisi Yaprak Dökümü final bölümüyle izleyenlere veda etti. Ali Rıza Bey'in öldüğü final bölümüyle son yaprak da düşmüş oldu.
 
Başrollerini Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır, Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır ve Hasan Küçükçetin'in oynadığı dizinin final bölümüyle ilgili bir çok iddia ortaya atılmıştı.

Dizi oyuncularından Başak Sayan'ın twitter sayfasında paylaştığı not günlerce konuşulmuş, diziseverler arasında final bölümünün nasıl olacağı ile ilgili anketler düzenleşmişti. Merak edilen tüm sorular bu akşam yanıtını buldu.

Final bölümüyle ekranlarda olan dizide, Oğuz suçunu itiraf ederek hapise girdi, Şevket ise özgürlüğüne kavuştu.

Necla ve Ali Sarpel'in boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme çıkışı Sarpel, Necla'nın hamile olduğunu öğrendi. Sedef, Emir ile evlendi. Özgürlüğün ilk dakikalarında düğün haberini alan Şevket bu mutluluğun uzak ve sessiz seyircisiydi.

Nikah dönüşü mutlu haberi Ali Rıza Bey'e verecek olmanın sevincini yaşayan aile fertleri, eve geldiklerinde onun ani ölümü ile yıkıldılar. Ali Rıza Bey'in ölümünden sonra Hayriye Hanım, çocukları Leyla, Şevket ve Ayşe'yi de yanına alarak Trabzon'a döndü.

Uzun süredir küs olan iki kardeş Leyla ve Necla babalarının sözünü tutarak barıştılar.
Tekin ailesinde boşalan ve satılığa çıkan konağın son misafiri Ferhunde oldu. 
4,5 yıl süren ve bir fenomen haline gelen Yaprak Dökümü, Bennu Yıldırımlar'ın "O bizim babamız Ali Rıza Tekin, temiz ismini miras olara bırakıp sonsuzluğa yattı..Bir istasyonda başlayan İstanbul maceramız yine bir istasyonda son buldu..." sözleriyle arşivlerdeki yerini aldı.

Yaprak Dökümü ilk kez 1988 yılında TRT ekranlarında izleyici ile buluşmuştu. 2006 yılında ise Kerem Çatay'ın yapımcılığında günümüze uyarlanarak yeniden çekilen dizi bu kez Kanal D'de ekranlara gelmişti.