ÇANAKKALE'de bugün başlayan Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali, 3 gün süresince 30 kısa filmi ziyaretçilerle buluşturacak.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın birlikte organize ettiği Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali açılış töreni Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul, Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Yonca Yüksel Üzümcüoğlu'nun piyano dinletisinin ardından ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan açılış konuşmasını yaptı. Prof.Dr. Tarhan, "Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fransa, Kırgızistan gibi ülkelerden de katılımlar oldu. Festivale kurmaca, belgesel, animasyon alanlarında 285 başvuru yapıldı. İlki düzenlenen festivale bu denli ilgi ve katılım bizi ziyadesiyle mutlu etti, bundan sonraki etkinliğimiz için şimdiden heyecanımızı artırdı" dedi.
Uluslararası Kısa Film Festivali'ni Çanakkale'de yapıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, şunları söyledi:
“Sanatı tekrar değerlendirme ihtiyacı duyan bir toplumuz. İnsanoğlunun düşüncesini ifade edecek birçok yöntem var. Bunlar içerisinde en klasik olanı, en çok bilineni düşüncelerimizi bir kağıda dökmek, bir kitap haline getirmek. Sanat tıpkı kitap gibi insanın düşüncesini ifade etme biçimlerini içerir. Bu anlamda sinema da insanlığın düşüncelerini, duygularını ifade ettiği bir araçtır. Türkiye'de sinema sanatının gelişiyor olması toplum olarak bizleri mutlu etmeli. Buna destek vermeliyiz. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali'nin Çanakkale'de yapılıyor olması ile büyük bir adım atılmıştır. Büyük başarılar mütevazi başlangıçlarla olur. Başlamak kadar sürekliliğini sağlamak da önemlidir. Ben inanıyorum ki bu organizasyonu bu sene gerçekleştirmiş kurum ve kişiler olarak bunun devamını getireceğiz. Bu festival ulusal ve uluslararası alanda tanınır bir festival olacak."
Açılış töreni, finalist filmlerinden 'İpler' ve 'Kefaret' filminin izlenmesi ile son buldu. Üç gün sürecek olan festival boyunca 30 film izlenecek, öğrenci atölyeleri ve söyleşiler düzenlenecek. Festival 29 Mart 2017'de Gala Gecesi ile son bulacak.

FOTOĞRAF