İRANLI Hamit Ghazi'nin seramik üzerine işlediği Türk bayrağı, liderleri, sanatçıları ve dizi oyuncularının fotoğrafları Erzurum'daki sergide büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde, Güneş Vakfı, İran'ın Erdebil Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak 'Erdebil El Sanatları ve Turizm Fuarı' düzenlendi. Erdebil'den gelen Azeri sanatçıların da günde bir kez konser verdiği fuarda, İranlı seramik sanatçısı 60 yaşındaki Hamit Ghazi'nin seramik üzerine yaptığı Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sezen Aksu, Sibel Can, Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem Sultan çalışmaları büyük ilgi gördü.
Türk büyüklerinin fotoğraflarını seramik üzerine işleyerek halkın ilgisini ve gönlünü kazanmayı hedeflediğini anlatan Tahran Üniversitesi mezunu Hamit Ghazi, yıllardır seramik üzerine çalışma yaptığını bildirdi. Bugüne kadar yaptığı eserlerle farklı ülkelerden 35 taktirname alan evli ve 4 çocuk babası Hamit Ghazi, seramiklerin üzerine dijital ve lazer baskı yöntemiyle fotoğrafları işlediğini belirtti. Türkiye'deki üniversitelerde gençlere seramik üzerine yaptığı dijital ve lazer baskı yöntemini öğretmek istediğini anlatan Hamit Ghazi şunları söyledi:
"İran el sanatını ve kültürünü Türkiye'de tanıtmak istiyorum. Türk insanının gönlünü kazanmak için onların sevdiği kişilerin fotoğraflarını seramk üzerine işledim. Ulu Önder Atatürk'ün resmini el yapımı seramikten 7 ayrı renk kullanarak yaptım. Fosforlu olduğu için karanlıkta bile yaklaşık 2 saat ışık verir. Yaptığım bu eserleri liderlere ve sanatçılara hediye etmek istiyorum. Türkiye'de resmi kurumlarda Atatürk resimleri genelde kağıt üzerine yapılmış. Türkiye'de de bu teknolojiyi yayarak resimlerin seramik olarak asılmasını sağlayabilirim. Benim Türk kültürü, milleti ve Atatürk'e çok saygım var." KB(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)