MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 12'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Türkiye'den ve dünyadan seçkin bale yapıtlarını, zarafetin dili bale ile izleyicilerin beğenisine sunacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Denizbank'ın ana sponsorluğu ile Bodrum Belediyesi'nin desteği sayesinde seyirciyle buluşturulan 12'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 19 Temmuz- 6 Ağustos 2014 tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. Festival kapsamında Türkiye'den ve dünyadan bale sanatına ismini yazdırmış yıldız topluluklar, gerçek bir sanat şöleni yaşatacak. Bu yıl sanatseverlere 6 bale prodüksiyonu, 9 seçkin muhteşem temsille unutulmaz anlar yaşatacak.
Festivalin dünyaca ünlü isimleri arasında İspanya'dan Flamenko ustaları Carlos Saura Flamenko Hoy Gösteri Topluluğu ile Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun yer alacağı belirtildi. Festivalin açılışının Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eseri çalıkuşu ile olacağı belirtildi. Festivalin kapanışındaki son iki temsilin sahibi Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu'nun sahne alacağı ifade edildi. Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilyov'un kurucusu olduğu, Rusya'nın 3 önemli bale topluluğundan biri olan yabancı konuk topluluk, Alexandre Dumas'nın ölümsüz romanı Kamelyalı Kadın'ı büyük Rus ekolüyle bale sahnesine aktaracağı kaydedildi. Festivalin tanıtım toplantısının Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve Festival Sanat Yönetmeni Zeynep Sunal'ın katılımlarıyla 18 Temmuz Cuma günü sabahı LVzz Otel'de düzenleneceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI