TÜRKİYE'den İsviçre'ye göç etmiş Türkler'le yapılan röportajların video yöntemiyle aktarımından oluşan Yolda Projesi'nin İstanbul'un ardından ikinci durağı, İzmir'in Selçuk ilçesi oldu. Proje çerçevesinde Almanca adı "Unterwegs" olan Yolda Derneği'nin kamusal alanda sergilenmek üzere tasarlanmış monitörler bulunan kiosku, 31 Temmuz'a kadar İstasyon Meydanı'nda konuşlanacak.
Projenin mimarı, küratör Gaby Fierz ve projenin içinde yer alan Müjde Tönbekici ile "Yolda Projesi'ni tanıttı. Küratör Gaby Fierz, 2014 yılında başlayan projenin Türkiye'den İsviçre'ye göç eden, daha sonra tekrar Türkiye'ye dönen ya da her iki ülkede yaşamaya devam eden 11 kişinin iki ülke arasında kimliklerinin, eğitim, iş ve sosyal hayatlarının nasıl şekillendiğini anlattığını söyledi. Fierz, "Yolda; göç ve geri göç ile ilgili geniş kapsamlı bir projedir. 5 erkek, 4 kadın ve bir çiftle başladık projeye. Almanca 'köşk' anlamına gelen kiosktan bir standımız var. Bu stanttaki 10 monitörden projemize konu olan 11 kişinin Türkiye'de ve İsviçre'deki yaşam deneyimlerini aktarıyoruz" dedi. Proje kapsamında gidilen yerlerin projeye konuk olan kişilerin yaşadığı yerler olduğunu belirten Fierz, "Bu nedenle projenin bir ayağı da Selçuk'ta. Çünkü, projede konuk olarak yer alan Atilay İleri ve Müjde Tönbekici, Selçuk'ta yaşıyor. Burada olmaktan mutluyuz" dedi.
Proje kapsamında, 31 Temmuz'a kadar 17.00 - 22.00 saatleri arasında İstasyon Meydanı'ndaki halka açık olacak kiosktaki 10 monitörden İsviçre ve Türkiye'de yaşamış 4 kadın, 5 erkek ve bir evli çiftin, yaşamsal deneyimler birinci ağızdan aktarılacak.

FOTOĞRAF