ARAP dünyasında ‘Mar El Zaman’ adıyla yayınlanan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinde ‘Mete’ karekterini canlandıran Aras Bulut İynemli, oynadığı reklam filmlerinin etkisi ile kendisine rol verildiğini söyledi.
Uydu aracılığı ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayın yapan MBC4 kanalı için Zeynep Özek’in hazırladığı ‘Turki Ekstra’ programında Aras Bulut İynemli soruları yanıtladı. Liana Dahdouh'un sorularını yanıtlayan İynemli, ağabeyinin oyuncu, ablasının sesı, dayısının devlet tiyatrosu sanatçısı olduğunu annesinin eğitimini ön planda tutmasını istemesi nedeniyle sadece reklam filmlerinde oynadığını söyledi. Aras Bulut İynemli, reklam filmlerinde kendisini izleyen Zeynep Günay’ın "Bu gelsin" dediğini belirtirken, "3 sezon yayınlanan diziye girmemin sebeplerinden biri o reklamlardır" dedi.
Dizide 1960, 1970 ve 1980’li yılların canlandırıldığını, her sezon kendisi ile birlikte ‘Mete’ karekterinin de büyüdüğünü anlatırken, kendisi ile ilgili şunları söyledi:
"Bu yola giriyorsan, sorumlulukları var. Bazı şeyler zorlaştı. Örneğin rahat maça gidemiyorum. Fotoğraf çektirmek isteyenleri kıramıyorsun. Bir şekilde üstesinden geliyorsun. Ben utangaç bir adamımdır. Kendimle veya fiziksel özelliklerimle ilgili konuşmaktan biraz rahatsız olurum. Beni iki kadın büyüttü; Annem ve ablam. O yüzden kadınların dilinden anlarım. Ben işimi iyi yaptığım zaman kendimi daha iyi hissediyorum. Eğitim yıllarında da öyleydi. İyi not aldığımda kendimi daha yakışıklı hissediyordum. Hayatta, sevmekten vazgeçmeyi istemem. Kişi olarak da ailemden vazgeçmeyi istemem. Hayatta olduğum sürece onlardan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Onursuzluğa dayanamam. Arkadan iş çevirmeyi çevremdeki insanlarda görmeyi istemem."

FOTOĞRAFLI