TOPUKLULARLA ASLA 



Bilekten bağlamalı gladyatörler kurtarıcı.

Alaçatı sokakları malumunuz arnavutkaldırımı. Kendisi topuklu ayakkabıdan en nefret eden taş cinsi oluyor. Bu yollardan topuklu ayakkabıyla yürümeye çalışan kadın seksi gözükeyim derken gülünç duruma düşer uyarmadı demeyin. Tecrübeyle sabit. Ben de bir kadınım. Topuklu giyince daha iyi gözüken bacaklarımın gazına geldim aynada kendimi yürüyebilirim diye kandırdım ve Alaçatı sokaklarına topuklularla çıktım. Sonuç: 18 takılma, 22 burkulma, 2 kere de topuk taşın arasına sıkıştığı için ayakkabının ayaktan çıkması. Peki ne giyeceğiz? Birinci önerim sandalet. Zevkinize göre ister taşlı tuşlu, ister bilekten bağlamalı gladyatör. Alaçatı’da yaşayan Eda Taşpınar’ın tasarladığı ayakkabı koleksiyonu bu sokaklar için biçilmiş kaftan. Farklı sandalet arayanlara Alaçatı Hacımemiş’teki  OZ’da (designers of Oz) satılan Hüsna sandaletlerini öneririm. Sahibi Hüsna Bülbüloğlu, Bodrum sandaletlerini yaratan ve bir marka olmasını sağlayan rahmetli Ali Güven’den ilham aldığını söylüyor. Swarosvski taşlarla süslü sandaletler dünya genelinde büyük talep görüyor. Daha uygun fiyatlı alternatifler içinse Çeşme Merkez ve Alaçatı girişinde şubesi olan ‘Moda Ayakkabı’ mağazasını öneririm. Üç sandaleti 280 liraya almışlığım var. Benim boyum kısa, topuklu giymem şart diyenlerse gizli platformlu spor ayakkabılar (Nike, Adidas, İsabel Marant) ya da platformlu espadril giyebilirler. 

ÇANTA MESELESİ ÖNEMLİ



Alaçatı elde taşınan portföy çantaların nam-ı diğer clutch’ların yeri değil bana göre. Mekânlar küçük ve kalabalık olduğu için her seferinde çanta koyacak bir stand bulunamıyor. Boynunuzdan çapraz asabileceğiniz ya da bileğinize takabileceğiniz modelleri öneriyorum. Böylece rahatlıkla dans edebilir, içkinizi yudumlayabilirsiniz.

TEK PARÇA ELBİSE OLMADAN OLMAZ



Tek parça elbisenin zarafetiyle hiçbir kombin boy ölçüşemez. Başı sonu bellidir, kafa karıştırmaz, göz yormaz. Alaçatı sokaklarında uzun uçuşan elbiseler de şık duruyor, bronz bacakları açığa çıkaran miniler de. Elbisenizi köyün sokaklarında satılan rengârenk takılarla süslediğinizde de sizden şık bir tatilci olmayacak.

KISA ÜSTLER HERKES İÇİN DEĞİLDİR

Malum son iki sezondur tişörtler gittikçe küçülüyor, göbekler neredeyse göğüs altına kadar açık kalıyor. Bu trend en çok da Alaçatı sokaklarına yakışıyor. Ama bir şartla o da göbeğinizde yağ yoksa, karın kaslarınız görünmese de olur ama kısa üst giyecekseniz aşağıda hiçbir şey sallanmasın lütfen. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da neyle kombinleneceği. Yırtık jean, asimetrik kesim etek ya da şort. Modunuza ne kadar açılmak istediğinize göre birini seçebilirsiniz. Zira burası Alaçatı; her şeyi kaldırır.

FARKLI BİR DETAY ŞART 



“Tatildeyim, geceleri giyerim kot şortumu üzerine askılı bluzumu altına da şıpıdık terlik tamamdır” diyorsanız bu formül Alaçatı’da tutmuyor maalesef. Alaçatı’daki gece kılığınızda bir enteresanlık olması şart. İspanyol paça tiril tiril pantolonlarla göbeği açıkta bırakan bluzlardan giymek iyi bir kombin mesela. Eda Erdoğan, Gülnur Güneş, Zeynep Mayruk gibi tasarımcılardan alternatifler bulabilirsiniz. Püsküllü etekler dans konusundaki kabiliyetinizin 10 katı fazla gözükmesini sağlayabilir. Sabahlık ile kaftan arasındaki üstler ise size bir sultan havası katar.