Amerikalı efsane film yıldızı Marilyn Monroe’nun, Yaz Bekarı (The Seven Year Itch) filminde giydiği beyaz elbise, rekor fiyata alıcı buldu. Los Angeles’ta, ‘Tarihteki Profiller’ adıyla düzenlenen açık artırmada Marilyn Monroe’nun elbisesi 4,5 Milyon Dolara satıldı.

Amerika Hollywood'un ünlü isimlerinden Debbie Reynolds'ın kostüm koleksiyonu önceki gün satışa çıktı. En pahalı parçalar Marilyn Monroe'nun iki kostümü oldu

Ünlü yıldızların Hollywood filmlerinde kullandıkları giysileri biriktiren oyuncu Debbie Reynolds'ın koleksiyonu önceki gün düzenlenen bir açık artırmada satışa çıktı. Koleksiyonun en pahalı parçası Marilyn Monroe'nun 1955 yapımı Yaz Bekarı (The Seven Year Itch) filminde giydiği beyaz elbise oldu. Elbise 4. milyon dolar gibi rekor bir fiyatla alici buldu.

Açık artırmada, yine Monroe'nun Erkekler Sarışın Sever (Gentlemen Prefer Blonds) filminde giydiği kırmızı elbise ise 1.47 milyon dolara satıldı.

Açık artırmada, Oz Büyücüsü (The Wizard of Oz) filminde Judy Garland'ın giydiği ancak filmde sonradan değiştirilen ve görünmeyen ayakkabılar 1.75 milyon dolara, Elizabeth Taylor'ın Kleopatra filminde taktığı başlık, Charlie Chaplin'in ünlü siyah şapkası ve Julie Andrews'un Müziğin Sesi (The Sound of Music) filminde çaldığı gitar da satıldı. 3 bin 500 kostümden oluşan koleksiyonun sahibi Debbie Reynolds, Hollywood'un ünlü isimlerinden olan Eddie Fisher'ın eski eşi ve Star Wars serisinin ilk üçlemesinde Prenses Leia'yı canlandıran oyuncu ve senarist Carrie Fisher'ın annesi. 1950'li yıllarda pek çok müzikal filmde rol alan Reynolds, 1970'den bu yana kostüm koleksiyonu yapıyor.