Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon başlattı.

Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 4 ay önce operasyon başlattı. Operasyon kapsamında çete oluşturdukları öne sürülen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

 Bursa polis bölgesi de dahil olmak üzere değişik ilçelerde yapıldığı belirtilen operasyonlarda 30 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin arasında Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un eski eşi Gamze Ş. ile 21. Dönem DSP'den Bursa milletvekilliği yapmış bir kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan kişilerin jandarmadaki sorgularının sürdüğü kaydedilirken, soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Gözaltındaki kişilerin ifadelerinin alınmasına devam edildiği ve 2 gün içinde adliye çıkarılabileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bülent Uygun, ''Eski eşim Gamze Ş. yapılan teknik takip sonucu telefon dinlemesine takılmış ve gerçekleştirilen operasyon sonucunda da gözaltına alınmış'' dedi