Mutlu YUCA- Ayşenur YAMAN/ AKÇAKOCA(Düzce),() - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde, 'En büyük melengüççeği tatlısı' ve 'En çok kadınla melengüççeği tatlısı' rekorları kırıldı.
Akçakoca Kaymakamlığı ve Akçakoca Belediyesi işbirliğiyle ilçenin tarihi mahallesi olan Yukarı Mahalle'de kurulan yöresel ürünler pazarında rekor denemesi yapıldı. Akçakoca'ya özgü yöresel tatlının yapımında görev alan ilçede yaşayan 2001 kadın, imza atarak alana girdi. Kadınlar daha sonra 500 kilo un, 100 kilo kavrulmuş kaymak, 180 kilo sıvıyağ, 80 kilo ceviz, 150 kilo toz şeker, 200 yumurta, 30 kilo tereyağı, 12 kilo limon ve 200 gram karbonat kullanarak melengüççeği tatlısını yaptı. Üzerinde G-20 ülkelerinin bayraklarının bulunduğu tepsiyle alana getirilen melengüççeği tatlısı, Rekor ve Tescil Hakem Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural tarafından ölçüldü. Çapı 52 santimetre olarak ölçülen tatlı, 'En büyük melengüççeği tatlısı' olarak kayda alındı. Ayrıca 2001 kadının katkısıyla tepsilerde hazırlanan tatlılar da 'En çok kadınla hazırlanan melengüççeği tatlısı' olarak tescil edilerek Dünya Kadın Rekorları'na girdi.
Rekor denemesinde hazır bulunan Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, projede emeği geçenlerle rekor sertifikalarını imzaladılar. Tepsilerle alana getirilen tatlıların bir kısmı vatandaşlara ikram edildi. Prof. Dr. Orhan Kural, hazırlanan tatlılardan G-20 ülkelerinin liderlerine de gönderileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI