Engin ANAK / ALANYA(Antalya), () - MISS Finland 2016 Güzellik Yarışması'nın finalistleri, kamp yaptıkları Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki mini güzellik yarışmasında jüri karşısına çıktı.
Finlandiya'da 13 Mayıs'ta yapılacak Miss Finland 2016 Güzellik Yarışması'nın 10 finalisti, Alanya kampı kapsamındaki güzellik yarışmasında podyuma çıktı. Büyük finalin provası niteliğindeki yarışmada, jüri birinciyi seçmekte oldukça zorlandı. Banana Otel'in Balo Salonu'nda yapılan yarışmayı Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizmciler, Alanya'da yaşayan ve tatil için gelen Finliler izledi. Sinema ve dizi oyuncuları Hüseyin Özay ve Çiğdem Aysu'nun da katıldığı gecede, oyuncu Cemal Hünal'ın da aralarında bulunduğu jüri, finalistlere puan verdi.
Yarışma sonunda 23 yaşındaki Shirly Karvinen 'Basın Güzeli', 22 yaşındaki Elli Noora Koskela 'Seyirci Güzeli' ve aynı yaştaki Elina Hoiska da 'Alanya Güzeli' seçildi.
'ALANYA SİNEMA ÇEKİMLERİ İÇİN İDEAL'
ALTAV tarafından düzenlenen organizasyonun uluslararası platformda iyi bir tanıtım çalışması olduğunu söyleyen oyuncu Çiğdem Aysu, "Alanya, sinema ve dizi film çekimleri için çok ideal bir yer" dedi. Cemal Hünal ise şunları söyledi:
"Alanya kıymeti az bilenen, yerli turistin az uğradığı, tarım ürünlerinin diğer illerimizden daha lezzetli olduğu, deniz ve havasının daha güzel olduğu cennet bir köşe. Torosların en güzel kısmı burası. Gezilecek çok yer var. Yabancılar kıymetini bizden daha iyi biliyor. İç turizm olması gerekiyor. Gidilecek daha güzel bir yer yok. Türkiye'nin sahilleri bütün dünya tarafından tercih ediliyor, ancak bizimkiler başka yere gidiyor."
'RUSLARLA DA PAPAZ OLDUK'
Terör olayları nedeniyle turizmde yaşanan sıkıntılara da dikkati çeken Cemal Hünal, "Jeopolitik konumumuzdan dolayı dört köşeden kıstırılmış vaziyetteyiz. Her bir yerden bir darbe yiyoruz. Bu ülkede son senelerde haliyle başımızdan geçenler ortada. Avrupalılar biraz bizi mimledi, Ruslarla da papaz olduk. Fakat onlar gelmiyorsa kendileri bilir."
Oyuncu Hüseyin Özay ise Alanya'yı 10 yıl önce keşfettiğini, kendisine huzur veren bir yer olduğunu ifade etti. Alanya'nın klasik bir ilçeden çok bir dünya şehri olduğunu anlatan Özay, "Bir yere bağlı değil. Bana göre Alanya dünyaya bağlı bir şehir" dedi.

FOTOĞRAFLI