İbrahim MAŞE/MERSİN, () - YEŞİLÇAM Sineması'na 'Gecekondu Yosması' adıyla damgasını vuran 1950'li yılların gözde dansözlerinden 85 yaşındaki Nimet Alp, memleketi Mersin'de kaldığı huzurevinde unutulmanın hüznünü yaşıyor. 12 yaşındayken bale yaparken keşfedildiğini, 67 yıl önce adım attığı Yeşilçam'da da dansı ve oyunculuğu ile 18 yıl emek verdiğini anlatan Nimet Alp, filmlerde rol aldığı arkadaşları ve devlet yöneticilerinin kendisini hatırlamadığından yakındı.
Merkez Mezitli İlçesi'ndeki Bahar Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi'nde hayatının sonbaharını sürdüren Nimet Alp, 'Gecekondu Yosması' filmiyle şöhreti yakaladıktan sonra 'Yetim Yavrular', 'Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar', 'Öp Babanın Elini' gibi çok sayıda filmde dans edip oyunculuk yaptığını belirtti. Nimet Alp, "Zeki Müren, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Adile Naşit gibi isimlerle filmlerim var. O dönemlerde herkes etrafımdaydı. Binlerce hayranım vardı. Ama şimdi unutulmak, hatırlanmamak zoruma gidiyor" dedi.
ANI DOLU FOTOĞRAFLARLA AVUNUYOR
Huzurevindeki odasının duvarlarını anı dolu fotoğraflarla süsleyen Nimet Alp,
yakın dostu merhum Zeki Müren ile çekilen fotoğrafını yatağının baş ucundan ayırmıyor. Set fotoğrafları ve filmlerinin afişleri ile dolu olan albümünü bakıp, saatler geçiren Nimet Alp, yakın zamanda hayatına gözlerini yuman tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın cenazesine devlet büyüklerinin katılmasının kendisini sevindirdiğini söyledi. Alp " Çolpan İlhan'ın ölümüne çok üzüldüm, ama cenazesine Başbakanımızın katılmasına da sevindim. Sanatçıların unutulmaması bizi sevindiriyor. Bizimle ilgilenmelerini, hatırlamalarını ve sadece hatırımızı sormalarını bekliyoruz. Türk Sineması'na büyük emeklerim var. Bizimle ilgilenilmesini bekliyorum. Başbakanımızın emektar sanatçıları unutmamasını istiyoruz. İlgisini bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI