Almanya'da hastanede yatan Tatlıses'in canlı yayına katılacağı açıklanmıştı ancak beklenen olmadı. İmparatorun, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarının da odasından çıkarılmasını isteyen doktor Shaam konu ile ilgili açıklama yaptı

14 Mart gecesi program çekiminden çıkarken silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses başından yaralanmış, sol tarafı kısmi felç geçirince tedavi için Almanya'ya götürülmüştü.

Tatlıses'in Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü alacağı Kral TV Müzik Ödülleri gecesine Almanya'da tedavi gördüğü hastaneden canlı bağlanacağı açıklanmıştı. Ancak beklenen olmadı. İnternet sitelerine düşen haberleri gören Almanya'daki doktoru Shaam, Tatlıses'in canlı yayına çıkmasına izin vermedi.

İmparatorun, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarının da odasından çıkarılmasını isteyen doktor Shaam, "Kendisinin böyle bir yayına çıkması sağlığı açısından uygun değil. Cep telefonu ya da internet üzerinden canlı yayına bağlanması kendisini yoracağı için izin vermemiz mümkün değil" dedi.

Öte yandan, İbrahim Tatlıses 17. Kral Tv Müzik Ödüllerinde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görüldü. Orhan Gencebay İbrahim Tatlıses'in ödülünü sanatçının menajeri Eyüp Kanat'a verdi.