AYDIN'ın Didim İlçesi'nde bu yıl sekizincisi düzenlenecek Miss Apollon Uluslararası Güzellik Yarışması'nda boy gösterecek 16 güzel, kampa girdi.
Didim'de geleneksel hale gelen Miss Apollon Uluslararası Güzellik Yarışması'nın 8'incisi; Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Sırbistan, Ermenistan, Litvanya ve Kazakistan'dan katılan 16 güzelin kampa girmesiyle start aldı. Didim Venosa Beach Resort & Spa Otel'de provalara başlayan adaylar, kamp süresi boyunca Didim ve yöresindeki dünyaca ünlü Apollon Tapınağı, Efes Müzesi, Meryemana gibi tarihi yerleri gezecek. Güzeller, 21 Mayıs Cumartesi günü ise final gecesinde boy gösterecek.
Yarışmada birbirinden renkli şovların sahneleneceğini belirten Otel Genel Müdürü Murat Üner, mitolojide müziğin, sanatın, güneşin, ateşin ve şiirin tanrısı olan Apollon'un anısını yaşatmak, her dokusunda tarih bulunan Didim'i tanıtmak maksadıyla geleneksel olarak her yıl Miss Apollon Güzellik Yarışması'nın Peninsula Grup Otelleri tarafından organize edildiğini söyledi. Tarih boyunca birbirine bağımlı olarak yaşamış Türk-Rus milletleri arasında son zamanlarda görülen politik gerilimin ticaret ve turizm faaliyetleri sayesinde normalleşme sürecine girebileceğini belirten Üner, "Venosa Beach Resort & SPA organizesinde 6 senedir icra edilen Miss Apollon Güzellik Yarışması'na bu yıl çeşitli ülkelerden katılacak adaylar, otelimizde kampa girdiler. Yarışmacılar kamp süresi boyunca Didim ve yöresindeki dünyaca ünlü Apollon Tapınağı, Efes Müzesi, Meryemana gibi tarihi yerleri gezecekler. Güzeller, 21 Mayıs Cumartesi akşamı tacı giymek için jüri karşısına çıkacak ve final gecesinde rüya gibi bir gecede yarışacak" dedi.

FOTOĞRAFLI