YEŞİLÇAM'ın ünlü jönlerinden Salih Güney, Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde tatil yapıyor.
Uzun yıllar Amerika'da yaşayan ünlü oyuncu Salih Güney, Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde tatil yapıyor. Dalyan BC Spa Otelin Sahibi Abdülkadir Büyükcengiz'in konuğu olan Güney, kültür turlarına çıkmayı da ihmal etmiyor. Amerika'da yaşadığı dönemlerde Türkiye'ye birçok arkeolojik gezi düzenleyen, ülkeden yurt dışına kaçırılan eserlerin geri kazandırılması için kampanyalar düzenleyen Güney, Myndos Antik Kenti Koruma ve Yaşatma Derneği'ni de kurmuştu.
İngiliz misafirleri Dr. Philip ve eşi Tülin Hawkins ile birlikte küçük bir kültür turuna çıktıklarını beliren Güney, "Bodrum, Didim, Efes, Aphrodisias, Hierapolis, Kybra üstünden Kaunos'a geldik. Muhteşem bir hazinenin üzerindeyiz. Tabii ki anlayana. Türkiye açık bir müze. Arkeolojiyi neden, nasıl niçin gibi sorular ve tezler üreten insana beyin jimnastiği yaptıran harika bir puzzle olarak görüyorum" dedi.
Kaunos Antik Kenti'nin ve Kaya mezarlarının çok özel bir yer olduğunu, Prof. Dr. Cengiz Işık başkanlığında yapılan kazılarda ortaya çıkan eserlerin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Güney, "Köyceğiz sınırlarında olmasına rağmen Dalyan'a yakın olması sebebiyle buradayız. Dostumuz Abdülkadir Bey bizi otelinde ağırlama nezaketi gösterdiği için çok teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAF