Yarışmada son 3'e kalan Nihat Doğan, Taner Tarlacı ve Derya Büyükuncu arasında büyük bir mücadele yaşandı. Nihat Doğan'ın denge oyununda finali kazanmasıyla SMS oylamasına Taner Tarlacı ile Derya Büyükuncu kaldı.

Ve SMS oylamasında Taner Tarlacı kaybetti.

Böylece bu gece Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek finalde Nihat Doğan ile yarışacak ikinci finalist belirlenmiş oldu.

Dün gece canlı olarak yayınlanan eleme anında yarışmacıların yakınları da seyirci olarak programa katıldı. Finale kalan Derya Büyükuncu'nun eşi Zehra Büyükuncu sonuç açıklandığında gözyaşlarına hakim olamadı. Zehra Büyükuncu programda şunları söyledi;

"Derya 30 senedir yüzüyor ve böyle bir programla insanların dilinde şu an. Gönül isterdi ki başarılarıyla konuşulsun. Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Kupası'nı aldığı zaman, Dünya Şampiyonluğu'nda 3. olduğu zaman, Akdeniz rekorunu kırdığı zaman. Bunlar çok büyük başarılar. Ben de aynı sporu yaptığım için çok iyi biliyorum zorluklarını. Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Derya'yı sahiplendikleri için. Derya'yı olduğu gibi gördüler. Biz en çok bundan kazanç elde ettik.Bizim amacımız insanlara tanıtmaktı kendimizi. Derya'nın her yaptığıyla gurur duyuyoruz. O her şeyin en iyisini biliyor. Bizi gururlandırıyor. Ve biliyorum ki daha büyük başarılar elde edecek."