Mustafa TURAPOĞLU / TOKAT, () - TOKAT'ta 60 kadının bir hafta içerisinde kent merkezi nüfusu kadar sardığı 142 bin 724 yaprak sarması, bugün düzenlenen açılışla vatandaşlara dağıtıldı.
Tokat'ta Valilik, Belediye, Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Tokat mutfağı yarışıyor' etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Metin Polat ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Eroğlu, Tokat'ın yemeklerini tanıtmak için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi. Bu etkinlik öncesi bir rekor denemesi yaptıklarını kaydeden Başkan Eroğlu şöyle konuştu:
"Tokat merkezin nüfusu kadar dolma sararak, bu lezzeti ön plana çıkarmak istedik. Ayrıca bu dolmaları sarıp vatandaşlarımıza ikram etmek istedik. 10 gün önce bu çalışmayı başlatmıştık ve ilk dolmayı kazana ben attım. 10 gün boyunca Tokat'ın hünerli elleri dolmaları sarmışlar. Bir gazetemiz, '142 bin 724 dolma, haydi gel dünya rekoru kırma' demiş. İnşallah bir dünya rekoru olmuştur. Herhalde dünyanın hiç bir yerinde bu kadar dolmada aynı anda bir festival için sarılmış mıdır bilmiyorum." 
Başkan Eroğlu, yaprak sarmaların bir bölümünün de Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderileceğini belirtti.
5 KAZAN YAPRAK SARMA
Konuşmaların ardından protokol üyeleri sarmaların piştiği beş büyük kazanın başına geçti. Kazanların kapağını açan protokol üyeleri, sarmaları plastik paketlerin içerisinde koyarak katılanlara dağıttı. Dağıtım işlemini daha sonra belediye görevlileri sürdürdü. Çok sayıda kişi sarma alabilmek için birbiri ile yarıştı. Ayrıca protokol üyeleri, yarışma için yapılan kentin diğer yöresel yemeklerini de inceledi.
FOTOĞRAFLI