TUBA Büyüküstün hayranları, sanatçının doğum günü nedeniyle düzenledikleri 'Topraklar Umutla Mayalansın' adını verdikleri etkinlikle 73 çocuğa bayramlık kıyafet ve kitap toplayarak bunları hediye etti. Sevindirilen çocukların görüntü CD'si, çocukları çok sevdiğini söyleyen Büyüküstün'e teslim edilecek.
Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerdeki hayranları doğum günü olan 5 Temmuz'da, sık sık çok sevdiğini söyleyen Tuba Büyüküstün'e 'çocuk gülümsemesi hediye etmek için' Mart ayında muhtarlarla da görüşerek 'Topraklar Umutla Mayalansın' adını verdikleri kampanya başlattı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İyi Niyet Elçisi Büyüküstün'ün çocuk gülümsemesini görüp mutlu olması amacıyla düzenlenen etkinliğe katılım kısa sürede büyüdü ve yoksul veya dar gelirli ailelerin 73 çocuğuna bayramlık kıyafet ve kitaptan oluşan hediyeler alındı. Büyüküstün hayranları İstanbul Güngören Kültür Merkezinde gerçekleştirdikleri etkinlikte daha önce muhtarlıklar aracılığıyla belirledikleri ve yaşama '1-0 yenik başlamış' olarak nitelendirdikleri çocukları sevindirdi. Hediyelerini teslim alan miniklerin sevinçleri yüzlerinde gülümsemelere dönüşürken, bu dağıtımın görüntüleri etkinliğe katılanlar ve Tuba Büyüküstün'e iletilmek üzere kaydedildi.
Hayranları, çok sevdikleri Tuba Büyüküstün’ün pırıl pırıl bir kalbe sahip olduğunu, oyunculuğunun yanı sıra karakteri, sosyal projelere ve özellikle çocuklarla ilgili her türlü sosyal projeye verdiği destekle hem duyarlılığı hem farkındalığı arttırma yönünde kendilerine ve milyonlara ışık olduğunu anlatırken, "Büyüküstün’e olan bu sevgimizin çocukların yüzünde küçük gülümsemelere ve kocaman umutlara dönüşmesini istedik. Biliyoruz ki, Tubayı bu dünyada bir çocuğun gülümsemesinden daha fazla mutlu edebilecek hiçbir şey yok" dedi.
KAMPANYA ÇAĞRISI
Tuba Büyüküstün hayranları açtıkları web sayfasının tanıtımında şunları yazmışı:
"Adı; Tuba Büyüküstün. Türkiye’de doğan bu ‘biri’nin adı, başarısı, sevgisi sınırları aştı. Milleti, dili, ülkesi başka sevgisi bir koskocaman bir aile oldu. Sadece oyunculuğuyla değil, güzel kalbi, karakteri, sosyal projelere duyarlılığı ve desteği ile gönlümüze taht kurdu. Özellikle çocuklarla ilgili her türlü sosyal projeye verdiği destekle hem duyarlılığı hem farkındalığı arttırma yönünde milyonlara ışık oldu. Evet, biz O’nu çok sevdik. Ve istedik ki Tubamıza olan bu sevgimiz çocukların yüzünde küçük gülümseme ve kocaman umutlara dönüşsün. O umut ve gülümsemeleri de Tubamıza hediye edelim. Bu sevginin ulaştığı her yerde ‘Topraklar Umutla Mayalansın."
BUNDAN ÖNCEKİ KAMPANYALAR
Tuba Büyüküstün hayranları daha önce de, sanatçıya duygu ve düşüncelerinin yanı sıra çizdikleri resimlerin yer aldığı 'Kişiye özel' kitap yazmış, 21 ülkeden ülkeye dolaştırılan 50 metre uzunluğunda mektup yazma kampanyası başlatmıştı.

FOTOĞRAFLI