BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki üyelik sürecinin yeniden canlandırılmasının ülke açısından önemli olduğunu kaydederek, "Yapacağımız reformlarla, güven ve istikrar ortamı daha da pekişecek. Daha çok yatırım, daha çok istihdamla Türkiye daha hızlı bir şekilde büyüyecek" dedi.
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te düzenlenen 22'nci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Seraciye ve Yan Sanayi (GAPSHOES) Fuarı'na katılmak üzere uçakla geldiği Kahramanmaraş Havaalanı'nda Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Burada açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin içeride ve dışarıda güçlü çıkmalara ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda çok güçlü çıkmalara ihtiyacı var. Avrupa Birliği de onlardan bir tanesidir. Reform programı ve kamu maliyesindeki güçlü duruş da bir üçüncüsüdür. Türkiye'nin, bu zor bölgesel ve küresel konjonktürde siyasi istikrarının varlığı, makro ekonomik temellerinin sağlamlığı bizim için en büyük güvencedir. İnşallah yapacağımız reformlarla, güven ve istikrar ortamı daha da pekişecek. Daha çok yatırım, daha çok istihdamla Türkiye daha hızlı bir şekilde büyüyecek. Kahramanmaraş'ta da aynı şekilde üretim, istihdam ve yatırımın güçlü bir şekilde sürdürülüyor. Teşvik ve yatırımları destek noktasında biz her zaman iş aleminin yanındayız."
Başbakan Yardımcısı Şimşek, daha sonra 22'nci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Seraciye ve Yan Sanayi Fuarı'na katılmak üzere karayoluyla Gaziantep'e geçti.

FOTOĞRAFLI