Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),()-CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Rus turist geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 azaldığını, bu durumda Türkiye'nin turizm kaybının 1 milyar dolar olduğunu söyledi.
CHP Ortak Akıl Buluşmalarının ilk toplantısı Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Akdeniz Bölgesi belediye ve parti il ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, AK Parti'nin yanlış politikaları ve uygulanan ekonomik tedbirlerden dolayı Hatay esnafı, sanayicisi ve iş adamının inanılmaz sıkıntı içerisinde olduğunu anlattı. Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bugün Türkiye turizm verileri açıklandı. Bugün şunu öğrendik Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 56'lık bir düşüş var. Yani yarıdan çoğunu kaybetmişiz gelen turistin. Turist sayısının azalmasındaki en temel sebep Türkiye'de güvenlik sorununu ortaya çıkartmış olan AK Parti iktidarı. Türkiye'yi maceracı dış politika ile dünyadan izole etmiş olan AK Parti iktidarı. Ve bölgedeki bütün jeopolitik riskleri bir Türkiye riski haline getirmiş olan AK Parti iktidarıdır" dedi,
Bu durumda Türkiye'nin 1 milyar dolar turizm kaybı olduğunu savunan Böke, "Bugün açıklanan veriler bize şunu gösteriyor. 1 milyar dolarlık turizm geliri azalması yaşamışız. Bu gelir kaybını en yoğun şekilde hisseden iller Akdeniz Bölgesi'ndeki iller. Bu gelir kaybının sadece turizm ile sınırlı olmayacağı otellere giren yaş, meyve ve sebzeden yumurtaya kadar birçok sektörü etkileyecek. Dolayısıyla sadece 1 milyar dolarlık turizm kaybı değil bununla birlikte 50 farklı sektörde gelir kaybı yaşanacağı gerçeği bugün açıklanan rakamlar bize gösteriyor. Biz burada sadece sorun tespit eden bir ana muhalefet partisi olmayacağız. Soruna alternatif çözüm önerisiyle anında ortaya koyan yeni bir siyaset yaklaşımını da Türkiye'ye hatırlatmış olacağız" diye konuştu.
Böke'nin açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

FOTOĞRAFLI