Io Chokona / Atina, 9 Eylül () - Yunanistan'ın önde gelen TV kanalı Antenna, Hürriyet Gazetesi'ne ikinci saldırı haberini, "Erdoğan taraftarlarından Hürriyet'e saldırı" başlığıyla verdi.

Kanalın internet sitesinde yer alan haberde, "Hürriyet gazetesi Türkiye Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın 100’e yakın taraftarının saldırısına uğradı. Olaylar Tayip Erdoğan’ın Hürriyet gazetesini, yaptığı açıklamaları çarpıtmakla suçlamasıyla başladı" denildi ve şöyle devam edildi:

"Dün gece 100’e yakın kişi gazetenin İstanbul’daki bürosunun girişinde toplandıktan sonra tekbir eşliğinde sopalar ve taşlarla binaya zarar verdiler. 25 dakika sonra polisler tarafından dışarıya çıkarılan protestocular uzun bir süre sloganlar attılar. Gazetenin işaret ettiği gibi tutuklanan olmadı, bu arada nerden geldiği tespit edilemeyen dört silah sesi duyuldu. Bir saat sonra 50-60 civarında yeni bir grup tekrar bina önünde toplanıp sloganlar attı. Gazetenin Ankara bürosuna da taşlarla saldıran bir grup camlarla kameraları kırdıktan sonra dağıldı."

Antenna haberinde, Hürriyet Gazetesi'ne ilk saldırının Pazar günü, AKP gençlik örgütü lideri Abrurrahman Boynukalın önderliğinde gerçekleştiğinin altı çizilerek, Boynukalın’ın “Kasım’daki seçim sonuçları ne olursa olsun seni (Erdoğan) Başkan yapacağız” dediğine dikkat çekildi.