BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Suriye Türkmenlerinin bulunduğu kampı ziyaret etti.
Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan'ın da eşlik ettiği ziyarette BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ilk olarak Yayladağı 2 Nolu Konaklama Tesisleri'nde kalan Türkmenlerle görüşüp sorunlarını dinledi. Daha sonra Suriye sınırındaki Kızılçat Mahallesi'ne geçen Destici, burada gazetecilere açıklamada bulundu. Suriye'de Türkmenler yerine başka grupların muhatap alındığını, bunların da daha sonra Türkiye'yi yarı yolda bıraktığını ve bunun sonucunda da Türkiye'nin ağır bedeller ödediğini savunan Destici, şunları söyledi:
"Yanlış atılan adımları neticesinde biz bu bedelleri ödedik ve onun için diyorum ki, en azında bundan sonra bedel ödememek adına ve burada kardeşlerimize sahip çıkma adına bence, Türkiye buradaki muhataplarını daha titiz bir şekilde doğru bir şekilde tespit etmesi lazım. Mutlaka ve mutlaka Türkmenlere öncelik vermesi lazım ve Türkmenlerin içinde olmadığı bir yapıya asla müsaade etmemesi lazım. Muhataplık derecesinde de birinci derecede Türkmenleri alması lazım. Bakın Irak'ta bu hatayı yaptı ve şu anda neredeyse Türkmenler yok olmayla karşı karşıya kaldı. Hem zalim Esad rejimine karşı hem onların işbirlikçilerine karşı, Rusya'ya karşı, emperyalizme ve göçlere karşı kahramanca mücadele eden kardeşlerimizin yanınızda olduğumuzu burada bir kere daha haykırmak istiyorum."
Açıklamanın ardından Mustafa Destici ve beraberindekiler kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI