AKP Sözcüsü Beşir Atalay, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dört eski bakandan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın tekrar aday olma isteklerini Başbakan'a ilettikleri iddialarını değerlendirmesi istenen Atalay,"Adaylık istekleri ile ilgili bir bilgim yok. Bir şey duymadım" dedi.

"4 ESKİ BAKAN ADAY OLACAK MI ? "

Yeni Anayasa ve başkanlık siteminin seçim meydanlarında kullanılıp kullanılmayacağına ve dört eski bakandan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar'ın tekrar aday olma isteklerini başbakana ilettikleri iddialarını değerlendirmesi istenen Atalay, adaylık istekleri ile ilgili bir bilgisinin olmadığını, bir şey duymadığını belirterek, "Yeni bir Anayasa değişikliği gerçekleştirilmedi.

Bu seçimin de ana gündem maddelerinden birisinin yeni Anayasa olacağı görülüyor. Bu kaçınılmaz. Türkiye bu sorununu görmek zorunda. Yapmak zorunda. Bu Anayasa durdukça belli bir sınırda kalıyorsunuz.

Çok bağlayıcı maddeler var. Diyelim ki YÖK ile ilgili bir düzenleme yapacaksınız Anayasa'daki bazı maddelerini değiştirmeniz lazım. Yeni Anayasa bizim gündemimizde olacak. Şubat sonuna kadar seçim beyannamemizi şekillendirmek istiyoruz.." 
ifadelerini kullandı.