AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı 1. Olağan Gençlik Kolları Kongresi’ne katılan İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Türkiye’nin İzmir algısını değiştirdik.” dedi. 2014 yılındaki yerel seçimde AK Parti’nin birinci olacağını idida eden Dağ, İzmir'in özverili çalışmanın sonucunda genel seçimde psikolojik eşiği aştığını söyledi.
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve İl Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun'un da katıldığı kongrenin dîvan başkanlığını, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gedikoğlu üstlendi. Kongre dahilinde yapılan seçimde Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na, bütün delegelerin oylarını alan Osman Sakman tekrar seçildi. Son bir yılda yüzde 14,96 büyüdüklerini belirten Sakman, bu başarıda büyük payı olan gençlerin unutulmamasını istedi.
Kongrede konuşan Milletvekili Dağ ise gençliğin en çok yapması gerekenlerin okumak, gelişmek ve çalışmak olduğunu ifade etti. Türkiye’nin İzmir’e bakışının değiştiğini vurgulayarak, “Şimdi İzmir’in milletvekiliyim dediğimde bize çok farklı gözle bakıyorlar. Gururla bakıyorlar. İzmir algısını değiştirmiş bulunmaktayız ancak 10 puan geride başladığımızı düşünerek yola çıkmalıyız. Eşik, aşılamayacak bir eşik değildir. Milletvekilleri olarak 12 Haziran’dan sonra 2014 yılına kadar İzmir için çalışmaya hazırız. İnsanımızın derdine derman olup bu süreci galip olarak bitireceğiz.” şeklinde konuştu.
Siyasette gençliğe önem vermenin gerekliliğine dikkat çeken Hamza Dağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu en iyi şekilde uygulayarak başarıya ulaştığını söyledi: "AK Parti’nin gençlik kollarından yetişmiş 15 kişi, Meclis'te Türkiye’yi temsil etmektedir. Yapmış olduğumuz görevi çok iyi idrak etmeliyiz. Biz yukarıdan gelen bürokrasi grubunun milletvekili değiliz. Sizlerle aynı kaderi paylaşmış, sizlerin milletvekiliyiz.”
İl Gençlik Kolları Başkanı Kırkpınar da siyasetin, rekabetin ve hırsların kabardığı bir alan olduğunu ama AK Parti’de hırsa ve öfkeye yer olmadığını belirterek, “Bizde hırslara yer yok. Dolayısıyla her zaman gerçek kişiliğimizle, samimiyetimizle çalışmalıyız.” dedi.