ANKARA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalçın Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Gelinen durumun sorumlusunun, HDP'yi çözüm sürecinin düşmanı yapanlar olduğunu savunan Akdoğan, 'PKK terörü, demokrasiye ve milletimizin yaşamsal haklarına kastetti. Kamu güvenliğini güçlendirmek hak/özgürlükleri korumayı amaçlıyor. Kamu düzeni ve güvenliği çalışmaları hak ve özgürlüğü daraltmayı değil güvence altına almayı amaçlıyor.

Aziz milletimizin huzur ve güvenliği için Barış Harekatı'na katılan ve başarılı operasyonlar gerçekleştiren güvenlik güçlerimize teşekkürler. Demokrasi-güvenlik dengesini bozmaya yönelik girişimlere karşı hukukun gereği elbette yapılacaktır. Demokratik güvenlik perspektifi yadsınamaz. Hem siyaset konuşsun hem silahlar diyen istismarcı anlayış çökmüştür.

PKK'nın terör ve şiddeti süreci zehirlemiştir. Elinden ve ağzından kan damlayanlara karşı demokrasimizi büyüteceğiz, ama halkın üzerinde baskı ve zulüm kurmak isteyenlere müsamaha etmeden. HDP'yi çözüm sürecinin düşmanı statüko cephesinin projesi yapanlar, gelinen durumun sorumlusudur. HDP tabanı bu taşeronlardan hesap sormalıdır. Ak Parti'yi iktidardan düşürme misyonunun perdelemesiyle Süreci ve İmralı'yı bitirme rolü alanlar şimdi timsah gözyaşı döküyorlar. Bölgede PKK'nın baskı ve şiddetine maruz kalan Kürtler iradesine musallat olanlara karşı artık sesini daha yüksek sesle çıkaracaktır' ifadelerini kullandı.