MHP Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, Amasya’da Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Sağanak yağmur altında gerçekleşen mitingde Akşener, 15 Mayıs'ta kongre salonu önünde polis ve tomaların karşılarına dikildiğini belirterek, "Çağrı heyeti ve üst kurul delegelerimizin önü kesilmesi hukuk dışıdır.

Polis zoruyla kongrenin yapılmadığını gördük.Balgat temsilcilerine göre bizim iktidar olma gibi bir talebimiz yokmuş, meğer iktidar olmak o kadar önemli değilmiş. Şimdi millet iradesi diyor ki bir seçenek oluşsun, MHP güçlü bir alternatif olsun ve kongresini yapsın" dedi.

Akşener, kim seçilecek olmasından bağımsız bu kurultayın yapılabilmesine yönelik müthiş bir halk desteği olduğunu dile getirerek “Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızın desteğini görüyoruz. Millet iradesi harekete geçti diyorum ben. Yani bir yürüyüş var.

Bu yürüyüş milletin ta kendisi. Elbette ana merkezi Türk milliyetçileri ama baktığın zaman çok daha geniş bir yelpazede bir insan hareket ediyor bu sistemin içinde” dedi.

Merak Akşener, iktidara yüklenerek, "Farkettik ki biz Türkiye’de bir kilit taşını çekmeye gayret ediyoruz, kurultay yapacağımızı zannederken bir kilit taşını çekmişiz. Bizim bundan sonraki hedefimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır, hukuksuz ve adaletsiz Adalet Bakanıdır" diye konuştu.

Paralel yapı ile bağlantısı olduğu iddialarına değinen Akşener, "Bu ülkede siyasi olarak yani siyaseten bu ülkede aktif politika yapan ya da bilinen, tanınan insanların içinde iddia ediyorum ki bu bağlantıları olmayan nadir insanlardan birisiyim ben. Nadir siyasilerden birisiyim.

Bu kadar net. Şimdi bunu defalarca açıkladım ama. Çünkü bu işi yapıyor, buradan ekmek yeniyor. Dolayısıyla çerçevelediğiniz zaman o konuda kişiyi savunmaya itiyorsunuz. Bana ne söylenirse söylensin görmemezlikten gelebilirim.

Ama asla affetmeyeceğim, asla hoş görmeyeceğim şey benimle beraber yol yürüyen bu arkadaşlarıma bu isnadın yapılmasıdır" dedi.
FOTOĞRAFLI