Ömer KOÇ/ELBİSTAN(Kahramanmaraş), () - SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' çıkması durumunda tek adam rejiminin geleceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kendi tarihlerine, sicillerine bir baksalar tek adamlığın ne olduğunu; baskı, zulmünün ne olduğunu orada görecekler" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde yapımı tamamlanan 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Akdağ, son derece modern bir hastane yapıldığını ifade etti. Ülkenin geçmişten bugüne kadar birçok zor dönemden geçtiğini anlatan Akdağ, şöyle dedi:
"28 Şubat felaketini yaşadık. Adeta bu ülkede inancını yaşamak isteyenlerin önüne art arta duvarların örüldüğü, bariyerlerin konulduğu yıllardır. Ve ne demişlerdi onlar, 'Bin sene devam edecek' demişlerdi değil mi? O 'Bin sene devam edecek' dedikleri zulüm dönemi, işte bu milletin göz bebeği lider gelince, Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıkınca tuzla buz oldu ve tarihin çöplüğüne atıldı. Şükürler olsun. Bugün eğer bu eserler Elbistan'ımıza, Kahramanmaraş'ımıza kazandırılmışsa bu, gerçekten güçlü bir liderliğin sonucudur."
Ak Parti'nin iktidarda kaldığı süre içerisinde birçok engellemelerle karşı karşıya kaldığını, son olarak 15 Temmuz'da FETÖ'nün baskı ve diktatörlük rejimi kurmak için harekete geçtiğini ancak milletin buna engel olduğunu ifade eden Bakan Recep Akdağ şöyle konuştu:
"Bu Anayasa maddeleriyle 16 Nisan'a giderken tek önemli gayemiz var. Bundan böyle milletin hakimiyetini, kararını baltalayacak, onun üzerine çıkacak bütün vesayet odaklarını Allah'ın izniyle yok etmek için 16 Nisan'a beraber gidiyoruz. Sözün de, milletin de artık tamamen sizde olduğu bir döneme gidiyoruz. Şimdi bu dönemde sayın Kılıçdaroğlu çıkıp, 'Bir tek adam dönemi yapacaksınız' diyor. Kendi tarihlerine, kendi sicillerine bir baksalar tek adamlığın ne olduğunu; baskının, zulmünün ne olduğunu orada görecekler. 1946'da sizin dedelerinize, benim dedelerime, millete açıktan oy kullandırtıp gizliden saydılar. 1950'de milletin iktidara getirdiği Menderes'i 1960'da darbecilere şak şak çekerek, darbecilerin önünü açarak maalesef darağaçlarına gönderdiler. Biz şunu biliyoruz; Recep Tayyip Erdoğan'ı, onların üzerine çamur atmaya çalıştığı ama çamurun tutmayacağı o büyük lideri biz şöyle tanıdık. Recep Tayyip Erdoğan, milletiyle beraber tankların karşısına çıkan F-16'ların karşısına çıkan, helikopterlerden açılan ağır ateşlerin karşısına çıkan bir milletin büyük lideri olsak bugün karşımızda. Rabbim kendisinden razı olsun, hayırlı uzun ömürler versin."
Bakan Akdağ son olarak törene katılanlara birlik olma çağırısında bulunup, "Gün, güçlü Türkiye için birlik olma, bu memlekette PKK terörünün, diğer teröristlerin, FETÖ çetesinin bir daha başını kaldırmaması için, kaldıramaması için beraber olma günüdür. Şimdi Elbistanlılar olarak bugünde beraber olmaya, güçlü bir evet sesi çıkarmaya hazır mıyız" diyerek referandum için 'evet' oyu istedi.
Konuşmanın ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, protokol üyeleri hastanenin açılışı kurdelesini kesti. Daha sonra Kaymakam Akkoyun günün anısına Bakan Akdağ'a tablo hediye etti.
HASTALARI ZİYARET ETTİ
Bakan Recep Akdağ, açılış ardından beraberindekilerle birlikte hastanedeki hastaları ziyaret etti. Onlara çiçek veren Akdağ, bir süre sohbet edip herhangi bir sıkıntıları, hastaneden bir istekleri olup olmadığını sordu.
YABANCI SANDI, ELBİSTANLI ÇIKTI
Hastane görevlileriyle de hatıra fotoğrafı da çektiren Bakan Recep Akdağ, çıkışta makam aracına binmek üzereyken bir genç 'Sayın Bakanım bir resim çekilebilir miyiz?' dedi ancak sesini duyuramadı. Daha sonra aynı talebi İngilizce söyleyen gence karşılık veren Akdağ önce 'Suriyeli misin?' diye, ardından da İngilizce olarak nereli olduğunu sordu. Gençten İngilizce olarak 'Elbistanlıyım' cevabını alan Bakan Akdağ ve yanındakiler güldü. Genç daha sonra Elbistan'ın il olmasını istediklerini belirtmesi üzerine Akdağ, Erzurum'da da Elbistan gibi ilçeler olduğunu ancak kuvveti bölmemek için il yapmadıklarını söyleyip "İl olunca ne olacak, bundan büyük hastane mi gelecek?' dedi. Akdağ, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere ilçeden ayrılarak Malatya Havaalanı'na hareket etti.

FOTOĞRAFLI