BAKAN SALONDAN AYRILDI, MECLİS'TE TANSİYON YÜKSELDİ
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Meclis Genel Kurulu'nda terör olaylarına ilişkin bilgi vermesinin ardından salondan ayrılması muhalefetin tepkisine neden oldu. İçişleri Bakanı Ala'nın Meclis Genel Kurulu'nda Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin son bilgileri paylaşması ve yapılan operasyonlarla ilgili bilgi vermesinin ardından muhalefet grup başkanvekilleri sataşmadan dolayı söz istedi.
MHP adına kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in konuşması sırasında Bakan Ala'nın Genel Kurul salonundan çıktığı görüldü. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ala'nın bu tavrını eleştirerek, "Efkan Ala'yı bu tutumundan dolayı kınıyorum" dedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Efkan Ala'ya yönelik "Neden korkuyor, niye kaçıyor? İstifa etmesi gereken kişi istifa etmeyip kaçıyor" ifadelerini kullandı.
"DEVLET KATLİAM YAPMAZ, TERÖR VE TERÖRİSTLE MÜCADELE EDER"
HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Bakan Ala'nın muhalefeti dinlemeye dahi tahammülü olmadığını savunarak, şöyle konuştu:
"Bakanın istifa etmesi lazım. IŞİD, havalimanında bombayı patlatıyor, bakan güvenlik zafiyeti yok diyor. Sokağa çıkma yasakları diyor. Lice'nin Kervas köyünde, orada bir katliam var. Gerçekleri gidip görelim. Ses kayıtları var elimizde. Uyuşturucuyla mücadele F-16 ile bombalamakla olmaz. Devlet çok net, katliam yapacağının provasını da yaptı gösterdi."
HDP'li Demirel'in bu konuşmasına Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın ise tepki gösterdi. Aydın, devletin katliam yapmayacağını, terörle mücadele edeceğini kaydederek, şunları söyledi:
"Devlet katliam yapmaz. Terör ve teröristle mücadele eder. Kürtlere zulüm yapan terör örgütüyle mücadele ediyor. Devlet katliam yapmaz. Ne söylediğinizi bileceksiniz"
"BAKAN MECLİSE ARKA SIRALARDAN GELİYOR, BİR BAKIYORUZ KAÇMIŞ"
Kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Türkiye'de İçişleri Bakanı olmadığını savunarak, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye önemli bir terör saldırıyla sarsılmışken bir hükümete, bir İçişleri Bakanı arıyoruz ama yok. Bakan Meclis'e arka sıralardan geliyor, bir bakıyoruz kaçmış. Türkiye'de İçişleri Bakanı yok. Türkiye'nin her yerinde 5 seçim kazandık diyor. 15 kazansan ne olacak? Türkiye'yi yönetemiyorsunuz. Olayın niteliğini, özünü bilemeyen bir bakan var karşımızda. İçişleri Bakanlığı'nın ne olduğunun farkında değil. Bizim güvenliğimizi sağlayacak öyle mi?" CHP'li Gök'ün konuşmasına iktidar sıralarından tepki gösterilince oturuma 5 dakika ara verildi.