Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, muhtarlarla düzenlenen toplantıda mülki amir ve belediye başkanlarını uyararak, "Kimse sorumluluktan kaçmasın. Açık ve net söylüyorum; herkes kendi işini doğru yapacak. Terlemek için biz buradayız" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'da mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Cumhuriyet Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya; milletvekilleri Ahmet Eşrefe Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Halil Özcan ve Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık 200 muhtar katıldı. Ak Parti hükümetleri döneminde kente yapılan yatırımları anlatan Bakan Çelik, yerel yöneticilere de uyarılarda bulundu. Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Herkesin görev alanı bellidir. Mülki amir, kaymakam, vali, büyükşehir, ilçe belediyeler ve milletvekilleri ne yapacak, bunların hepsi bellidir. Açık söylüyorum; kimse sorumluluktan kaçmasın. Açık ve net söylüyorum; herkes kendi işini doğru yapacak. Kimse vatandaşa tepeden bakmasın. Bu sorumluluk vali ve belediye başkanlarındadır. Muhtarlarımızın her yerde odası olacaktır. Geldiği yerde muhtar odasına gelecek valilikte görüşecek. 'Ama vali ile görüşemiyorum' diye bir şey olamaz. Muhtarlar için söylüyorum; 'Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşemiyorum' diye bir şey olamaz. Ben gece geç saatlerde son görüşümü tamamladım. Terlemek için biz buradayız. Biz dertli insanlarız. Tayyip Erdoğan’ın yolunda gidenlere sesleniyorum; biz dertliyiz dertli."

FOTOĞRAFLI