GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölgenin terörden arındırılacağını ve ardından güvenlik önlemlerinin milimetrik olarak alınacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, milletvekili ve belediye başkanları ile yarın kente yapılacak Bakanlar Kurulu öncesi istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, terörün tahrip ettiği bölgelerde milimetrik olarak güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etti. Bakanlar Kurulu toplantısının Şanlıurfa’da yapılmasının son derece önemli olduğunu ve bölge için önemli mesajların verileceğini ifade eden Çelik, şöyle dedi:
"Her hafta Ankara’da yapılan Bakanlar Kurulunun uzun yıllardan sonra ilk kez Ankara dışında Şanlıurfa’da yapılacak olmasından dolayı mutluyuz. Yarın yapılacak Bakanlar Kurulu öncesinde Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilecektir. İstiklal madalyası ile Şanlıurfa’mızın kahramanlığını, bağımsızlığını, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğimizi bir kez daha bütün dünyaya ilan edeceğiz."

"BÖLGENİN NORMALLEŞMESİ İÇİN KARARLAR ALINACAK"
Bölgenin normalleşmesi konusunda birçok adım atıldığını vurgulayan Bakan Çelik, konuşmasında şunları söyledi:
"Terör örgütünün gerçekten tahrip ettiği ilçelerle ilgili önemli kararlar alındı. Şanlıurfa’da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında da bölge ile ilgili önemli konu başlıkları gündeme gelecektir. Böylece öncelikle fiziki şartların normalleşmesi noktasında yoğun bir çalışma var ilgili bakanlık arkadaşlarımız çalışıyorlar.

Ayrıca bir bakan arkadaşımız da bölgedeki bu rehabilite ve fiziki olumsuzlukların ortadan kalkması ile ilgili görevlendirilmiş bulunuyor. Daha sonra tabii ki terör belası buralardan def edildikten sonra gerekli güvenlik önlemleri milimetrik olarak alınacak ve bölgedeki bu büyük potansiyeli turizm potansiyeli, ticari potansiyelin, sanayileşme potansiyelinin tekrar harekete geçmesi konusunda Şanlıurfa’daki bakanlar kurulu toplantısı son derece önemli ve önemli bir mesajdır.

İnşallah Şanlıurfa’mızda otellerimiz dolacak ilave sanayi bölgelerimizi devreye koyacağız. Besi ve Gıda OSB gibi Birecik ve Siverek OSB gibi organize sanayi bölgelerimizi hızlı bir şekilde yine geliştireceğiz ve beklenen atılımlar gerçekleşsin diye bütün bu gayretler gösteriliyor. Şanlıurfa zaten huzurlu bir şehir ama bakanlar kurulunun burada yapılmasıyla buda pekişmiş olacaktır ve yatırımcılarımıza biz bundan sonra davetimizi daha da yoğunlaştırmış olacağız."

Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA