'MİLLET DEMOKRASİYE VE ÜLKEYE SAHİP ÇIKTI'
Mersin'de partisinin il başkanlığında bayramlaşma törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını partililere iletti. Buradaki konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Bakan Elvan, milletin, demokrasiye ve ülkeye sahip çıktığını söyledi. Hem terörle mücadele edeceklerini, hem de büyüme ve kalkınmayı sürdüreceklerini bildiren Elvan, şöyle konuştu:
"Büyük mega projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Mersinimizi de şahlandırıyoruz, daha da şahlandıracağız. Otoyolları, hastaneleri, eğitim alt yapısıyla, şahlanan Mersin'i birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan emin olunuz. Bizim her şeye gücümüz yeter. Ülkemizi de kalkındırıp, geliştireceğiz. Mersinimizi de istediği noktaya getireceğiz. Zaman zaman vatandaşlarımızla sohbet ediyorum. Bana 'Sayın Bakanım siz geldiniz evet yatırımlarda bir hamle başladı ama, şu Mersin'e bakın, biz bir taraftan Konya, Kayseri'ye bakıyoruz. Diğer illere bakıyoruz, oralardaki gelişmeyi Mersin'de göremiyoruz' diyorlar. Ben de onlara şunu söylüyorum, biz Ak Parti hükümetleri olarak üzerimize düşen her bir görevi sonuna kadar yerine getiriyoruz. Yatırımsa yatırım, üretimse üretim, büyümeyse büyüme ve kalkınmaysa kalkınma. Bunların her birini gerçekleştiriyoruz."
HÜKÜMET OLARAK KAYNAĞI GÖNDERİYORUZ
Vatandaşların kentin gelişimi ile ilgili başka illeri örnek gösterip Mersin'in yerinde saydığı yönünde şikayetlerde bulunduğunu belirten Bakan Elvan, "Yerel yönetimler bizim doğrudan sorumluluk alanımızda değil. Biz hükümet olarak kaynağı gönderiyoruz ama işi yapma yerel yönetimlerde. Dolayısıyla bizim şu aşamada bir sorumluluk sahibi olmamız düşünülemez. Eğer arkadaşlarımız 'Kayseri, Konya o kadar gelişti. Mersin niye böyle' diyorsa. Yıllarca ihmal edilmiş bir yerel yönetim var" diye konuştu.
İslam coğrafyasındaki sıkıntılara da değinen Bakan Elvan, küresel terör örgütleri ve onun destekçilerinin Müslüman'ı Müslüman'a kırdıran, ülkeleri bölüp parçalamaya çalışan bir yaklaşım sergilediğini aktardı. Bu terör örgütlerine karşı dimdik ayakta durduklarını anlatan Bakan Elvan, İslam coğrafyasındaki yaşam savaşı veren mazlumların bayramlarda huzura ve mutluluğa kavuşmalarını Allah'tan niyaz ettiğini belirtti. Bayramlaşma programına, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile çok sayıda partili katıldı. 
Bakan Elvan, Erdemli ve Silifke ilçelerine giderek buralarda da partililerle bayralmaştı.

FOTOĞRAFLI