Mehmet CANDAN/İZMİR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz'dan bu yana Konak Meydanı'nda darbeye karşı 'Demokrasi Nöbeti' tutan İzmirliler ile buluştu. Bakan Eroğlu, "Bu darbenin planı büyüktü. Türkiye'ye yıkmak, Türkiye'yi Suriye'ye çevirmekti niyet. Darbeye karşı çıkan aziz milletimizdir. Millet buna karşı durdu" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu'na ziyareti sırasında Ak Parti ARGE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nüket Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan da eşlik etti. Bakan Eroğlu, Vali Ayyıldız'a darbe gecesi yaşadıklarını anlatırken, "Köprüden geçerken baktım, darbe girişimi var. Sade vatandaş gibi geçtik, aracımızın çakarları da yanmıyordu. Durumu görünce çocuklar evden çıktı, ben de başka bir yere gittim. Cumhurbaşkanımız aklıma geldi. Koruma amirini aradım, güvende olduğunu öğrendim. Bizim eve bir araç gelmiş. Kameradan gördük. Bir adam geliyor, herhalde götürecek ama evde kimse yok. Kızımla damadımın da evine gitmişler. Orada da kimse yok. Böyle hazırlıklar yapmışlar" dedi.
'EN ALÇAK DARBE GİRİŞİMİ OLARAK TARİHE GEÇTİ'
Vali Ayyıldız ile bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu, daha sonra darbe girişiminin ardından 16 gündür demokrasi nöbeti tutan İzmirliler ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Ege yiğitlerinin de darbeye karşı çıktığını belirterek, "İzmir 15 Temmuz'da kahramanlık örneği göstermiş, örnek olmuştur. Darbeye dur diyen İzmir'e teşekkür ediyorum. Bütün Türkiye sizinle ne kadar gurur duysa azdır. Ben de sizinle burada nöbet tumanın gurunu onurunu yaşıyorum. Sayın cumhurbaşkanımızdan size selam iletiyorum. Sizinle gurur duyduğunu belirtti. Buraya gelirken, sayın başbakanımıza telefon ettim. 'Benim adıma demokrasi kahramanlarına selamlarını ilet' dedi. Ben de İzmir milletvekili olan başbakanımızın selamını iletiyorum. Özellikle 15 Temmuz akşamı bir hain güruhu, kendilerinin üzerine asker elbisesi giyen hainler harekete geçti. Milletimizin kahramanlığı ve cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinden darbe girişimi püskürtüldü. Demokrasi kahramanı İzmirlilere selam olsun. Geçmiş dönemler de darbe girişimleri oldu. Ama 15 Temmuz gecesi gibi alçakça darbe girişimi olmadı. En alçak darbe girişimi olarak tarihe geçti. Milletimizin evden çıkamayacaklarını düşünüp milletin kahramanlığını unuttular. Millete ihanet etmenin cezası büyüktür" şeklinde konuştu. 
'ALLAH TÜRK MİLLETİNİ KORUYOR'
Darbe girişiminde bulunanların amacının Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bu darbenin planı büyüktü. Türkiye'ye yıkmak, Türkiye'yi Suriye'ye çevirmekti niyet. Darbeye karşı çıkan aziz milletimizdir. Millet buna karşı durdu. Kendilerini Pensilvanya'daki haine satıp bu girişimi yaptılar. Hiçbir darbe girişiminde TBMM bombalanmadı. Bütün vekillerimiz oradayken bomba attılar. Hepsine öldürmeye kast ettiler. Bunlar bu kadar haindir. Ben de 15 Temmuz günü İstanbul'daydım. Ertesi gün çok önemli bir çalışma yapılacaktı. Ekonomiyle ilgi çok önemli kararlar alınacaktı. Benimde büyük projem vardı, onları sunacaktım. Akşam şoförle köprüden geçerken, karşı tarafın tanklarla kapandığını gördüm. Ben sivil araçla geçtim. Darbe girişimi olduğunu anladık. Hemen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı aradım. Koruma amiriyle görüştük. Emniyette olduğunu öğrendim. Darbeci hainler önce onu yakalamak için harekete geçmişler. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da hesabı var. Cenabı Allah bu milleti koruyor. Allah Türk milletini koruyor. Allaha şükür darbe girişimini tek yürek olarak püskürttük. Allah bütün milletimizden basından, siyasi partilerimizden razı olsun. Bunu söylemek vatan borcudur. Türkiye'nin geleceği artık daha güzel olacaktır. Darbe girişiminin püskürtüldüğü sabah dedim ki 'Güneş ülkemize daha güzel doğacak' öyle de oldu" dedi.
'BU NÖBET, SINIRDA DÜŞMANA KARŞI TUTULAN NÖBET KADAR ÖNEMLİDİR'
Meydanlardaki demokrasi nöbetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği Yenikapı buluşmasına kadar devam edeceğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Şehitlerimiz var. Dün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan külliyede şehitlerimizin yakınlarını ağırladı. O insanların tevekküllerini görünce gurur duydum. Allah milletimize devletimize zeval vermesin. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Canlarını hiçe sayarak vatanlarını korumak için darbeye karşı çıktılar. Darbe gerçekleşmiş olsaydı, Türkiye'yi tamamen parçalayacaklardı. Ama bu kahraman millet karşısında başarılı olamadılar, olamayacaklar. Çünkü Allah bizimledir. 80 milyon insanımız şehit olmak için hazırsa bu devleti kim yıkabilir. Bu bayraklar inmez, bu ezanlar dinmez. Bütün dünya bunu böyle bilsin. Bu bayrak ilelebet dalgalanacaktır. Bu meydanlarda farklı partilerden farklı inançlardan farklı düşüncelerden insanlar bir arada olabilir. Ama mevzu vatansa, 80 milyon bir olur. Bu darbe girişimini yapanlar, asker elbisesi içine bürünmüş teröristlerdir. Askerimizin doğuda terörle mücadelesi sürüyor. Askerimizle bir teröristleri karıştırmayalım. Bu hainler 'Biz Türkiye'yi ekonomik olarak çökertelim' diye düşünmüşler. Ama şu an da ekonomimiz ve tüm kurumlarımız sapa sağlam ayaktadır. İnşallah daha çok çalışacağız. Bizde sizlerin hizmetkarı olarak çalışmaya söz veriyoruz. Bu nöbet, sınırda düşmana karşı tutulan nöbet kadar önemlidir. Demokrasi nöbetiniz mübarek olsun" dedi. 
Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Bana Eroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere üzerinde salavat-ı şerif bulunan Türk Bayrağı verdi. Bakan Eroğlu'da Türk Bayrağı'nı üç kez öperek teslim aldı. "Dombra ve Türkiye'm" şarkısını vatandaşlarla birlikte söyleyen Bakan Eroğlu, demokrasi nöbetine destek vermek için alana gelen gelin ve damata 5 çocuk tavsiyesinde bulundu. 
Vatandaşların demokrasi nöbeti sürerken, Bakan Eroğlu Konak Meydanı'ndan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI