ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili olarak "Bugün bize yarın bir başka ülkeye olabilir. Maalesef bugün bazı ülkelerin teröre destek olduğunu görüyoruz. Tüm ülkeler terörle birlikte mücadele etmek zorundadır" dedi.
Kastamonu'ya toplu açılış ve temel atma törenine katımak üzere gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım'ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili olarak "Terörün kökünü kazıyacağız. Saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi. Eroğlu şöyle konuştu:
"Bugün bize yarın bir başka ülkeye olabilir. Maalesef bugün bazı ülkelerin teröre destek olduğunu görüyoruz. Tüm ülkeler terörle birlikte mücadele etmek zorundadır. Teröristler, masum insanların canlarını yakmaktadır. Bu insanlığa sığmayan bir hadisedir. Ayrıca terörün iyisi kötüsü de yoktur, terör terördür. Teröre karşı bütün dünya ülkeleri el birliği yapmalıdır. Maalesef özellikle PKK'lı teröristlerin ellerindeki bazı silahların çeşitli ülkelerden geldiğini görüyoruz. Terörün kökü hep birlikte hareket ederek kazınmalıdır."
Valilik ziyaretinin ardından Kastamonu Belediyesi ve partisinin il teşkilatını ziyaret eden Eroğlu, daha sonra KuzeykenT Pazaryeri'ndeki törene katılarak 170 Milyon TL değerindeki 14 tesisin temelini attı, 7 tesisin de açılışını yaptı. Bakan Eroğlu son olarak vatandaşlarla birlikte düzenlenen toplu iftar yemeğine katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI