BAKAN GÜL: KAHRAMANLIK, TİŞÖRTÜNE 'KAHRAMAN' YAZARAK OLMAZ
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki temasları kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binasına girerken ziyareti için kesilmek istenen 3 küçükbaş hayvanı gören Bakan Gül, kurban edilmemesini istedi. Burada kendisini bekleyen partililere seslenen Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularının yargı önünde hesap verdiğini söyledi. Yargı sistemiyle ilgili yeni reform ve düzenlemeler olacağını kaydeden Gül, şöyle dedi:
"Türkiye'de adalet kavramı gerçekten Ak Parti hükümetleriyle beraber çok büyük reformlara ve yeniliklere şahit oldu. Ama daha yapılacak çok büyük işler var ve hükümetimiz bunları eylem planlarında belirledi, inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunları da başaracağız. Şuanda 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi neticesinde darbeci hainler Türk adaleti önünde hesap veriyor. Şunu da belirteyim ki hiç bir hain bu mahkemelerden, Türk yargısının önünden kaçamayacak. Bağımsız Türk yargısı, 15 Temmuz darbe girişimini planlayan, tertip eden, organize eden kim varsa bugün yargı önünde hesabını sormakta, adil bir şekilde yargılamasını yapmaktadır. Türkiye bir hukuk devletidir, gerek ulusal, gerek uluslararası bir hukukun parçası olarak hukuk çerçevesinde bu yargılamasını yapmaktadır. Şundan emin olalım 15 Temmuz'un kahramanları aziz milletimizidir ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 15 Temmuz'da kahramanca ülkemizi, ezanımızı, İstiklal Marşımızı, Cumhuriyetimizi koruyan bu kahramanlar. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, aziz milletimiz sizler nesilden nesile anlatılacaksınız. Bu demokrasi ve bağımsız mücadelesini kazanan kahramanlar olarak. Kahramanlık, öyle tişörtüne 'kahraman' yazarak olmaz. 'Kahraman' diyerek ortaya çıkıp 15 Temmuz'da, Türkiye'yi işgal etmeye çalışanların, Cumhurbaşkanı'na suikast etmeye çalışanların fare gibi o delikten çıktığını bütün milletimiz gördü.  İnşallah bu hainler, Türkiye'yi bölmek isteyen, Türkiye'yi işgal etmeye çalışan 15 Temmuz'da bölücü terör örgütüyle, hangi terör örgütü olursa olsun bölmek, parçalamak isteyen, yıkmak isteyenler Türk yargısının önünde hesap vermektedir ve bunun da takipçisi milletimizdir, bakanlığımızdır, hükümetimizdir. Kimsenin bu konuda asla gevşeklik, asla bir zafiyet, asla bu konuda farklı bir beklenti içerisine girmesine asla izin veremeyiz. Nasıl 15 Temmuz günü Cumhuriyetimizi koruduysak, muhafaza ettiysek, bu hainlerin de Türk yargısı önünde sonuna kadar hesaplarını verecekleri, cezalarını çekecekleri süreci hep birlikte takip edeceğiz. Bu milletimize olan boynumuzun borcudur. "
'İTİRAZ NETİCESİNDE 4 KİŞİ HAKKINDA DA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI'
Bakan Gül, basın mensuplarının Büyükada'da gözaltına Almanya uyruklu kişinin tutuklanmasını, Alman hükümetinin tavrının nasıl olduğu yönündeki soruya ise, şöyle yanıt verdi:
"Türkiye bir hukuk devleti ve bağımsız Türk mahkemelerince bu konuyla ilgili olarak 10 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. 6 kişi tutuklandı, 4 kişi serbest kalmıştı. Dün savcılığın yapmış olduğu itiraz neticesinde 4 kişi hakkında da tutuklama kararı çıktı. Bu konuyla ilgili, Alman olduğu için Alman hükümetinin bir ilgisi söz konusu. Yalnız Türkiye bir egemen ülke. Türkiye emniyetiyle, güvenlik güçleriyle, adli iş birliği neticesinde alınan tedbirler ve bu konuda yapılan bir yargılama süreci vardır. Türk mahkemeleri, bu konuda en adil şekilde hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde süreci takip edecektir. Bizim açımızdan bu konuda ilgili olan boyut, yargılamanın adil, bağımsız şekilde yapılmasıdır. Mahkemelerimiz, savcılığımız bu konuda da süreci titiz bir şekilde takip etmektedir. Hukuki bir süreçtir. Süreç devam etmektedir."
Bakan Gül, partiden sonra Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep Barosu'nu da ziyaret etti.
 

FOTOĞRAFLI