SAMSUN, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletin sporla ilişkisini izleyici olma konumundan çıkarıp, aktif ve katılımcı bir konuma dönüştürmek istediklerini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen yazılı açıklamada, Samsun'da yapılan spor yatırımlarıyla ilgili bilgi verildi. Özellikle Bafra İlçesi'ne yapılan spor tesislerine değinilen açıklamada maliyeti 9 milyon 972 bin lirayı bulan 5 bin kişi kapasiteli Bafra Stadyumu'nun 30 Aralık 2014’te, 2 bin kişi kapasiteli Bafra Spor Salonu'nun 2013’te,  500 seyirci kapasitesi olan Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun da Temmuz 2015 tarihinde tamamlanarak hizmete girdiği belirtildi. 

Bafra'daki yatırımlar ve hizmete sunulan tesislerle ilgili değerlendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin en önemli aracı olduğunu belirterek, "Toplumumuzda spor yapma kültürünü geniş kitlelere yaymayı hedefledik, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, milletin sporla ilişkisini izleyici olma konumundan çıkarıp aktif ve katılımcı bir konuma dönüştürmek istediklerini vurguladı.