BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini belirterek, "Teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir Türkiye için seferberlik halindeyiz" dedi.
Bakan Özlü, Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde belediyenin düzenlediği iftar programında konuştu. Türkiye'nin birçok terör örgütüyle mücadele ettiğine dikkat çeken Bakan Özlü, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın, huzur içinde yaşamanın ve geleceğe yürümenin bedeli her zaman ağır olmuştur. Bereketli ve dualı bu topraklarda büyük olmak yetmez. Önemli olan ecdadımızın bin yıl önce yurt tuttuğu, vatan bellediği bu topraklar hiç şüphesiz anamızın ak sütü gibi helalimizdir. Çünkü Bizler hep birlikte çok bedeller ödedik, ödemeye devam ediyoruz" dedi.
Bugün de çok yönlü, çok cepheli, çok bileşenli bir mücadelenin içinde olduklarını söyleyen Bakan Özlü, "Bir yandan FETÖ ile, diğer yandan PKK ile, öbür taraftan PYD ile çetin bir mücadelenin içindeyiz. Söz konusu Türkiye olduğunda bütün düşmanlarımızın ortak hareket ettiği, şer ittifakları kurdukları, aynı şeytani planlar etrafında birleştiklerini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın, bunların hepsinin üstesinden Allah'ın izniyle geliriz. Yeterki birbirimize olan inancımıza ve bizi bir arada tutan değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmayı bilelim" diye konuştu.
Bakan Özlü, milletin ekmeğini büyütme çabası içinde olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Türkiye büyüyecek, istikrar sürecek, bilimi, teknolojisi, sanayisi büyümenin merkezi olacak. Tüm bunları büyümenin merkezine koyarak planlarımızı yapıyoruz. Teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir Türkiye için seferberlik halindeyiz. Ak Parti'nin de, Sayın Başbakanımızın da Sayın Cumhurbaşkanımızın da yegane gayesi 80 milyon vatandaşımızı huzurlu ve mutlu bir biçimde geleceğe taşımaktır. Türkiye büyüyor ve büyümeye devam edecek. Bütün engellemelere, yolumuza kurulan bütün bariyerlere rağmen Türkiye daha da büyüyecek, daha da gelişecek, daha da kalkınacak. Çocuklarımızın evrensel standartlarda yetişmesi, ufuklarının alabildiğine açık olması, her koşulda kendilerine güven duymaları adına çok yönlü projeleri hayata geçiriyoruz."

FOTOĞRAFLI