Ergün AYAZ- Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'da milletin ülkesine, milletine, ekonomisine nasıl sahip çıkıldığını gösterdiğini belirterek, "Milletimizin demokrasiye sahip çıkışı, kendini tanka, topa, silaha karşı göğsünü siper etmesi nasıl sivil bir demokrasi destanıysa, milletimizin ekonomiye sahip çıkışı bir ekonomik destandır" dedi.
İzmit ve Gebze Ticaret Odası'nın toplantılarında iş adamlarıyla bir araya gelecek olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Tüfenkci, Kocaeli'nin sanayinin başkenti olduğunu belirterek, "Gerçekten ülkemizin ekonomisindeki Kocaeli'nin yerini çok iyi biliyoruz. Avrupa'yı Anadolu üzerinden Ortadoğu'ya bağlayan geçiş koridorunu oluşturan Kocaeli yüzölçümü bakımından ülkemizin küçük illerinden biri olarak görünmesine rağmen, sanayi anlamında çok iyi başarılara imza atan bir şehir. Kocaeli bir sanayi, bir bilim kenti. Kocaeli sanayimizin başkenti. Teknokent vizyonuna doğru hızlı bir şekilde ilerlemekte. Kocaeli'nin, Türkiye'de ihracattaki payı biz iktidara gelmeden önce 2002 yılında yüzde 3.5 iken, 2016 yılında yüzde 4.5. Kocaeli'nin, Türkiye'deki ithalattaki payı 2002 yılında yüzde 2.2 iken, 2016 yılında yüzde 4.1 olmuştur. Kocaeli, Türkiye imalat sanayinde bütün ülkede yüzde 13 paya sahip. Bu önemli bir rakam. Yaklaşık 250'si yabancı sermayeli olmak üzere yaklaşık 2 bin 300 önemli sanayi yatırımı Kocaeli'nde bulunmaktadır" dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletin ekonomisine de sahip çıktığını söyleyen Tüfenkci, şöyle konuştu:
"2016 yılı esasında Türkiye hain bir darbe girişimi altındayken bu başarıları yakalayan ve 2016 yılında türlü fitnelerle karşılaşan ve ülkemizin bu başarı hikayesidir. Milletimizin demokrasiye sahip çıkışı, kendini tanka, topa, silaha karşı göğsünü siper etmesi nasıl sivil bir demokrasi destanıysa milletimizin ekonomiye sahip çıkışı bir ekonomik destandır. Ülkesine nasıl sahip çıkılır, ekonomisine nasıl sahip çıkılır çok güzel bir örnektir. 16 Temmuz tarihinden itibaren bu millet 12 milyar dolarını bu ekonomiye enjekte etti. Türk lirası yabancı para birimleri arasında aşırı değer kaybetmesin diye yaptılar ve bunlar isimsiz kahramanlardır. Bu parayı bu millete, bu ekonomiye enjekte eden kahramanlar var. Baktığımızda esnaflarımız gece sabaha kadar darbe girişimine karşı caddeleri, meydanları, sokakları doldurdular, işyerlerini açık tuttular, işlerine üretimlerine devam ettiler, ihracatlarına devam ettiler. Hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle finansal noktada bankaları açık tutarak biliyorsunuz bu hainler borsa İstanbul'a da saldırdılar, biz 18 Temmuz'dan itibaren başlayan bütün borsa işlemlerini yapar hale geldik."
Bakan Tüfenkci daha sonra İzmit Ticaret Odası'ndaki toplantıya katıldı.

FOTOĞRAFLI