(HDP EYLEMİ) "ADALET İSTEMİNİ YÜKSELTEN HER TÜRLÜ BARIŞÇIL, DEMOKRATİK EYLEM DEĞERLİ SAYGI İLE KARŞILANMALI" 

"ABDÜLHAMİD İSTİBDADINA RAHMET OKUTAN BİR TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ" 

"TUNCAY ÖZKAN FLAŞ BELLEĞİ VERDİKTEN SONRA 6 YIL HAPİSTE YATARKEN BU DAVANIN GÖNÜL SAVCISI KİMDİ?" 

"AB ÜLKELERİ İLE ÜLKEYİ ÇATIŞMAYA SOKARAK TURİZMDE, TİCARETTE, EKONOMİDE TÜRKİYE MACERAYA SÜRÜKLENİYOR"  


Hakime TORUN / ANKARA () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Türkiye'de bir parti devleti oluşturuldu. İktidar partisi Ak Parti, artık bir devlet partisidir. Genel Başkanı Cumhurbaşkanıdır. Bütün devlet bürokrasisi, partinin bir parçasıdır. Devletin istihbarat kurumları aracılığıyla parti, dizayn edilmeye çalışılıyor. Köşe yazarı diyor ki  MİT'i ve MASAK devreye sokularak metal yorgunluğunu gidermek için parti kadrolarında değişiklik yapılacak. Buna Ak Parti çevrelerinin itirazını gerektirirdi. Bu köşe yazısına karşı Ak Parti Genel Başkanı'ndan tık yok. Yönetimden itiraz yok. Bir yazar diyor ki, devletin MİT'i ve Masak vasıtasıyla Adalet ve Kalkınma Partisi dizayn edilecek. Bu havuz medyasında yazıldı. İtiraz yok çünkü gerçek bu" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK sonrası gündemi değerlendirdi. 
"GAZETECİLERE YÖNELİK KUMPAS DAVALARI DEVAM EDİYOR. GAZETECİLİK YARGILANIYOR" 
Adalet vurgusu yapan Tezcan, "Gazetecilere yönelik kumpas davaları devam ediyor. Gazetecilik yargılanıyor. İddianamelerin tamamında suç yaratma için sanıkların gazetecilik faaliyetleri suç olarak kabul ediliyor. Bütün savcılara ve hakimlere seslenme ihtiyacı duyuyoruz adil olun. Adaletle davranın. Tek yol adalet. Dünün zalimleri ile bir ittifak kuranlar bugün hangi halde dönüp bakın ibret alın. Hukukçu gibi davranın. Yapılacak en doğru iş, derhal tahliye kararı verip önce gazetecileri, ondan sonra da bu uyduruk davaları bir an önce berat ile sonuçlandırmaktır" diye konuştu. 

ABDÜLHAMİD İSTİBDADINA RAHMET OKUTAN BİR TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "24 Temmuz güya sansürün kaldırılışın yıldönümü. Abdülhamid istibdadına rahmet okutan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bütün bunların bir arka planı var. Türkiye'de bir parti devleti oluşturuldu. İktidar partisi Ak Parti, artık bir devlet partisidir. Genel Başkanı Cumhurbaşkanıdır. Bütün devlet bürokrasisi, partinin bir parçasıdır. 

DEVLETİN MİT'İ VE MASAK VASITASIYLA ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DİZAYN EDİLECEK
Devletin istihbarat kurumları aracılığıyla parti, dizayn edilmeye çalışılıyor. Köşe yazarı diyor ki  MİT'i ve Masak devreye sokularak metal yorgunluğunu gidermek için parti kadrolarında değişiklik yapılacak. Buna Ak Parti çevrelerinin itirazını gerektirirdi. Bu köşe yazısına karşı Ak Parti Genel Başkanı'ndan tık yok. Yönetimden itiraz yok. Bir yazar diyor ki, devletin MİT'i ve MASAK vasıtasıyla Adalet ve Kalkınma Partisi dizayn edilecek. Bu havuz medyasında yazıldı. İtiraz yok çünkü gerçek bu. 

BU AK PARTİ'NİN BİR DEVLET PARTİSİ OLDUĞUNUN ÇOK AÇIK GÖSTERGESİ. BURADAN DEMOKRASİ ÇIKMAZ
Bu Ak Parti'nin bir devlet partisi olduğunun çok açık göstergesi. Buradan demokrasi çıkmaz. Partiden, yargıya, demokrasiye kadar doğrudan doğruya bir muhaberat mantığı ile yönetme anlayışı Türkiye'yi bu noktaya getirdi." 

"TUNCAY ÖZKAN FLAŞ BELLEĞİ VERDİKTEN SONRA 6 YIL HAPİSTE YATARKEN BU DAVANIN GÖNÜL SAVCISI KİMDİ?" 
CHP'li Milletvekili Tuncay Özkan, elindeki flash belleği savcılığa teslim etmesine ilişkin Tezcan, "Tuncay Özkan'nın bu flaş bellek yüzünden başına gelmeyen kalmadı. 6 yıl hapis yattı. O flaş belleğin içinde neler vardı neler. 6 yıl önce bu flash bellek elinize geldi.  Sorulması gereken şudur Tuncay Özkan bu flaş belleği verdikten sonra hapise atılıp 6 yıl hapiste yatarken bu davanın gönül savcısı kimdi? Dosya savcısını demiyorum. Savcısıyım diyen kişi şimdi sarayda oturuyor. Şimdi samimi bir şekilde darbenin siyasi ayağına yönelik samimi bir çıkış bekleyebilir misiniz? Onun için sulandırılıyor" ifadelerini kullandı. 

"AB ÜLKELERİ İLE ÜLKEYİ ÇATIŞMAYA SOKARAK TURİZMDE, TİCARETTE, EKONOMİDE TÜRKİYE MACERAYA SÜRÜKLENİYOR"  
Türkiye -AB ilişkilerine değinen Tezcan, "Şimdi aynı anlayış çıkmış aynı hamaset duygusu ile Türkiye'yi AB'den sürecinden koparan, çağdaş dünya ile ilişkilerini koparan ve Ortadoğu'ya hapis eden bir dış politika anlayışının içine yerleştiriyorlar. Rusya ile olan hesapsız kapışmanın bedelini geçen sene turizmciler ve vatandaş ödedi. Şimdi siz başka bir hesapsızlıkla AB ülkeleri ile ülkeyi çatışmaya sokarak turizmde, ticarette, ekonomide Türkiye'yi bir başka maceraya sürüklenmesinin kapısını açıyorsunuz. Bu hamasetle dış politika yürümez. Milli menfaatlere sahip çıkıp Türkiye'yi dünyanın ulusları ile beraber iç içe güçlü ülkelerin kulübünde tutacaksın. Ortadoğu macerasına sevk ederek sonuç almak mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

"ARTIK TERÖRE MİLLETLE BERABER KARŞI ÇIKMA ZAMANI" 
Tezcan, "Necmettin öğretmen için Tunceli'de teröre karşı lanet okuyan bir yürüyüş yapıldı. Artık teröre milletle beraber karşı çıkma zamanı. Huzur istiyoruz" dedi.   

(HDP EYLEMİ) "ADALET İSTEMİNİ YÜKSELTEN HER TÜRLÜ BARIŞÇIL, DEMOKRATİK EYLEM DEĞERLİ SAYGI İLE KARŞILANMALI" 
HDP'nin başlattığı 'Vicdani ve adalet' nöbetine ilişkin bir soru üzerine Tezcan, "Adalet istemini yükselten her türlü barışçıl, demokratik eylem değerli saygı ile karşılanması ve yükseltilmesi gereken yöntemlerdir. Bunların bu çerçevede ifade edilmesinde yarar vardır. Eyleme katılıp katılmama ayrıca değerlendirilecektir henüz değerlendirme yapılmamıştır. Devletin, güvenlik güçlerinin masum ve demokratik eylemlere engel olmak yerine imkân fırsat tanımayıp sadece güvenlik önlem alması hükümetleri küçültmez büyütür. Onun dışında yapılacak adımlar demokrasiye, hukuk devletine hükümetin itibarına zarar verir. Mevcut hükümet bu itibarı koruma kaygısında görünmüyor" diye konuştu. 

Tezcan, Olağanüstü Kurultay'ın CHP gündeminde olmadığını söyleyerek Olağan Kurultay takviminin başladığını takvime uyulacağını ifade etti. 

(FOTOĞRAF)