Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı'nın temelinin atılmasında emeği geçen başta AK Partili Giresun ve Ordu milletvekilleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
        Karaahmetoğlu, yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalanı'nın temelinin 22 Temmuz Cuma günü atıldığını hatırlattı. Ordu-Giresun Havaalanı yapıldığında Giresun'un sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine önemli katkılar sunacağını kaydeden Karaahmetoğlu, "Yaklaşık 20 yıldır Ordu ve Giresun halkının birinci gündem maddesi olan havaalanının geç de olsa temelinin atılması sevindiricidir. Hafızalarımızı tazeler isek, Sayın Başbakan’ın 2006 yılında New York’ta, Ordu ve Giresunluların havaalanı taleplerine tepkisinin, Giresun ve Ordu illerini aşağılayıcı bir üslupla, 'Köye de mi havaalanı yapacağız' şeklinde olduğunu görürüz. Bu aşamaya gelinmesinde, Giresun ve Ordu illerinin havaalanı konusunu sürekli gündemde tutmasının büyük katkısı bulunmaktadır. Giresun ve Ordu İllerinde yaşayan yurttaşlarımızın, basınımızın, demokratik kitle örgütlerinin ve de başta partimiz olmak üzere muhalefet partilerinin ısrarını sürdürmesi büyük rol oynamıştır. Özellikle Sayın Genel Başkanımızın sıklıkla yaptığı Giresun ziyaretlerinde iki ilin havaalanı taleplerini gündeme taşıması ve de CHP Giresun il örgütü ile 23. Dönem CHP Giresun Milletvekilimiz Sayın Eşref Karaibrahim her platformda havaalanı konusunu gündeme taşımaları gelinen noktada etkili olmuştur." dedi.
        "Sayın Başbakan'ın önceleri köy olarak gördüğü iki ile havaalanı yapılmasına onay vermesi de son derece önemli bir gelişmedir." diyen Karaahmetoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan’ın 5 yıl içerisinde böyle bir değişime uğraması bir Giresunlu olarak şahsımı ve partimi memnun etmiştir. Giresun ve Ordu illerinin 15 yıldır sürdürdüğü mücadele meyvesini vermiştir. Sonuç olarak havaalanının temelinin atılması aşamasına gelinmesinde baskı unsuru olan Giresun ve Ordu halkına, her iki ilin basınına, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilerine ve de havaalanı yapılması kararı alınması aşamasında katkıları olan AK Parti Giresun ve Ordu milletvekilleri ile örgütlerine bir Giresunlu olarak teşekkür ediyorum."