Sinan KORKMAZER/NEVSEHİR, ()- CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, "Biz, ülkemizin ihtiyacının seçim hükümeti olmayıp, çözüm hükümeti olduğunu ısrarla anlattık. Ancak peşin bir karar çerçevesinde, ülkemizin zamanını boşa geçirerek AKP koalisyonla ilgili görüşmelerde bulundu.  Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimata uygun şekilde ülkeyi ihtiyacımız olmadığı şekilde seçime götürdüler" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Hatay Milletvekili Serkan Topal, koalisyon sürecinde yaşananlar ve ülke gündemi ile ilgili olarak görüşlerini anlatmak üzere Nevşehir’e geldi. Parti il binasında, partililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile biraraya gelen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP'li isimlerin geçici hükümette görev almamalarını değerlendirdi. Yılmaz, şunları söyledi:
"Aslında bunu konuyla ilgili olarak bizim söyleyecek fazla bir sözümüz yok. Biz, ülkemizin ihtiyacının seçim hükümeti olmayıp, çözüm hükümeti olduğunu ısrarla anlattık. Ancak peşin bir karar çerçevesinde, ülkemizin zamanını boşa geçirerek AKP koalisyonla ilgili görüşmelerde bulundu. Özellikle, Cumhurbaşkanı’nın bu konuda verdiği talimata uygun şekilde, ülkeyi ihtiyacımız olmadığı şekilde seçime götürdüler. İhtiyacımız olan çözüm hükümetinin dışında biz seçim hükümetinde yer almayacağımızı daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu anlamda partimizden Bakanlık teklifi yapılan eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve diğer isimler partimizin bu düşüncesine uygun biçimde hareket ettiler."
MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Bakanlık teklifini kabul etmesi ile ilgili olarak ise "Diğer bir partinin iç işleri ile ilgili bir konuda yorum yapmak istemem. En sağlıklı kararı parti içerisinde vermeleri gerekir. Bizim başka bir partinin iç işleri ile ilgili bir konuda söz söylememiz uygun değil" diye konuştu.
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise parti olarak, 'Önce Türkiye, sonra CHP' ilkesi doğrultusunda hareket ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini söyledi. Topal erken seçimle ilgili de "Şu anda Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Otoriter bir rejimi çağrıştırıyor. Anayasa yok sayılıyor. 6 milyon insan işsiz, 17 milyon yoksul insan siyasi kurumlardan çözüm bekliyor. Bizler de bu sorunu çözme adına iktidarı talep ediyoruz. İnanıyorum ki halkımız son süreçte yaşanan gerçekleri anlamıştır, görmüştür. Sandığa öyle gidecektir" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Hatay Milletvekili Serkan Topal, Avanos, Derinkuyu, Ürgüp, Gülşehir, Hacıbektaş ve Kozaklı ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek ve burada bulunan partililer ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek.

FOTOĞRAFLI