'GAZZE KUMSALLARI BOŞ DEĞİL, ÇOCUK CESETLERİ VAR'

Ramazan Bayramı'nı memleketi Konya'da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ereğli ilçesini ziyaret etti. Burada partisinin bayramlaşma törenine katılan Davutoğlu, geçen gün yapılan Paris'teki bir toplantıda bir bakanın İsrail'in kumsallarının boş olduğunu söyleyince tepki gösterdiğini söyledi. Davutoğlu, "Paris'te katıldığım toplantıda bir bakan şunu söyledi, dedi ki , 'İsrail'e gittiğimde sahilleri, kumsalları boş gördüm. İnsanlar kumsallara bile inmiyor, insanlarda büyük panik var.' Söz aldım dedim ki, 'Hayır! İsrail kumsalları boş olabilir, ama Gazze’nin kumsalları boş değil. Orada İsrail saldırıları ile şehit düşmüş çocuk cesetleri var, kadın cesetleri var' " diye konuştu.

VALİ VE KAYMAKAMLAR AK PARTİ'NİN BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILDI

Ereğli ilçesinde Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından bir dinlenme tesisinde yapılan toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Kocabey'in katılması dikkat çekti. Vali Erol, Çumra ilçesindeki Ak Parti tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde de Bakan Davutoğlu'na eşlik etti. Burada toplantıya Çumra Kaymakamı Alpaslan Yılmaz ile bayram dolayısıyla memleketi Çumra'ya gelen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'in katılması dikkat çekti.

"BELLİ BAŞLI BAŞKENTLERE GİTME ZORUNLULUĞU HİSSEDİYORLARDI"

Çumra ilçesinde partililerine seslenen Davutoğlu, milli iradenin önemine değinerek, daha önce birilerinden gidilip hicazet alındığını belirterek şunları söyledi:

"Seçimler yaklaştığında herkes bir şekilde belli başlı başkentlere gitme zorunluluğu hissederdi. Bir şekilde birileriyle toplanıp, görüşme zorunluluğu hissederdi. Ak Parti bu iktidara geldikten bu yana, bu topraklardan kaynaklanan milli duruş inşa edildikten bu yana, artık kimse başka bir başkentten hicazet alarak bu ülkeye hükmedemeyecek. Bu ülkede hükümdar olamayacak. Milli duruş nedir biliyor musunuz? En büyük kavramı milletin asli unsurlarını harekete geçirendir."

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ ELİŞTİRDİ

Hükümet olarak Somali, Libya, Myanmar'a, Bosna Hersek'e, Gazze'ye ve iç savaştan kaçan Suriyelilere yapılan yardımların eleştirildiğini belirteren Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. İki liderinde hiçbir zaman Suriyeli mülteci kampına gidip Suriyelilerin başını okşamadığını ifade eden Davutoğlu, "Nerede Kılıçdaroğlu, nerede Bahçeli? Hangi Türkmen’in mülteci kampını ziyaret edip, başını okşadılar. Şimdi karşımızda Türkmenlere yardım yapmadığımızı söylüyorlar. Türkmenlerin, Arapların, Kürdün, Boşnağın, bizden medet uman herkesin sahibi, dost, kardeşi, karındaşı, arkadaşı olacağız" diye konuştu.

'ÇATI ADAYI DEDİKLERİ NE DEDİĞİ BELLİ OLMAYAN'

Kendini dinleyenlere Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini isteyen Davutoğlu, "Milli güç diyen Başbakanımıza destek istiyoruz. Artık bu parti meselesi değil. 10 Ağustos'ta ya bu toprakların iradesi tecelli edecek, ya bu toprakların içinden çıkmış bir lider ilk defa halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı olacak. Ya da çatı aday dedikleri ne dediği belli olmayan, renksiz biri olacak. Ya lider, ya mukayyit olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI