BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın ancak Öcalan'ı dinleyeceğini ileri sürerek, “PKK'nın, çağrısını dinleyeceği tek kişi Öcalan'dır. Bunun dışında bir projesi olan, bir yol bulan varsa buyursun gelsin.” dedi.
    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümünde Batman'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Parti otobüsü üzerinden Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan kitleye seslenen Demirtaş, şöyle konuştu: "Tek yol müzakere ve diyalogdur. Bunun yolu da İmralı’dan geçer. Bunun dışında bir projesi olan bir yol bulan varsa buyurun gelsin ortaya çıksın. 3 yıldır ateşkes için gidip görüşme yaptığınız, gidip çözüm için heyetlerle müzakere yaptığınız kişi bu gün ne oldu da tecride uğruyor. 3 yıl niye görüştün, 7 aydır tecrit uyguluyorsun. Bunların hesabını AKP Türkiye toplumuna vermek zorundadır. Bu sorunun cevabı verilmeden Kürt sorununda bir milim ilerleme olmaz. Bu sisteme son verilmezse, Kürt sorunun çözümünde ilerleme kaydedilemez. Açık konuşulmazsa, bu sorunun çözümü yıllara yayılacak. PKK'nın çağrısını dinleyeceği tek kişi; Öcalan'dır. Barışa gidilecek yol kısaltılacaksa koşulların da oluşturulması lazım."
    Mitinge DTK Koordinasyon Üyesi ve Batman Mİlletvekili Ayla Akat Ata, BDP MYK Üyesi Yıldız Aktaş, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Kozluk, Beşiri belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, il, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

POLİS OLAY ÇIKARMAK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE ETTİ
    Konuşmanın ardından kitle dağılmaya başlayınca etrafa molotof atarak gerginlik çıkarmaya çalışan gruba polis müdahale etti. Yaşanan kısa süreli gerginlikte polis birçok molotof ele geçirdi. Taşkınlık çıkarmaya çalışan çoğu çocuk 10 kişiyi gözaltına aldı.

TERÖRİSTLERİN BASKISINDAN KEPENKLER KAPANDI
    Batman'da elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü olan 15 Şubat nedeniyle esnaf kepenk açmadı. Kentte, bankalar ve fırınlar dışında açık iş yeri olmadığı görüldü.