Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Haziran ayında yapılacak seçimlere 20 partinin katıldığını, seçim yardımının ise sadece 3 partiye yapıldığını söyledi.
Karabük’te partisinin il başkanlığını ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Destici, yüzde 10’luk baraj sisteminin dünyanın hiç bir ülkesinde olmadığını belirterek, " demokrasiyle, krallıkla, başkanlıkla idare edilen yerlerde de yok. Sadece Türkiye’de var" dedi.
Mustafa Destici, barajın kaldırılmadığı gibi hazine yardımında da haksızlık olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Hazine yardımında 528 milyon 3 partinin kasasına girdi. Bu paranın 3'de 2’si de seçim yardımı. Seçime 20 parti giriyor ama yardımı 3 parti alıyor. Ondan sonra da 'milli irade' diyoruz. Sandığı daha meşru hale, daha demokratik hale getirmemiz lazım. Yarışı daha adil hale getirmemiz lazım. Milletin oyunu, benim oyumu çalıyorsun. 'Bana oy verecek adam barajı aşamaz' diye götürüp başka partiye veriyor."
Başkanlık tartışmalarında milletin yanlış yönlendirildiğini söyleyen Mustafa Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aynı çözüm sürecinde olduğu gibi nasıl bir Başkanlık olduğu konusunda millet tam olarak aydınlatılmıyor. Başkanlık arzusunun altında yatan iki gerçek var. AK Parti ve her ne kadar onun şu anda Cumhurbaşkanı olsa da Ak Parti'nin fiili Genel Başkanı ve fiili Başbakanı yani yürütmenin başında ki kişi devlet başkanı olmak istiyor. Neticede Erdoğan sadece partisine değil Türkiye’nin tamamına, yönetimine hakim olmayı istiyor. Bunu uzun bir süre daha devam ettirmek istiyor. İncisi de PKK ile yürütülen çözüm sürecinde PKK’ya verilmiş bir takım sözler var. Bunların başında da özerklik geliyor. Dolayısıyla da Başkanlık sistemine geçmeden bunu vermek şu anda bizim parlamenter sisteme göre üniter yapıya göre mümkün değil. Dolayısıyla da üniter bir yapı içerisinde bunu veremez. Başkanlık sistemine geçer orada eyalet sistemini getirerek ya da özerklik sistemini getirerek ancak bu şekilde verebilir. Burada asıl 2 niyet bu. Milletimizin bunu çok iyi bilmesi lazım. 7 Haziranda buna göre sandıkta tavrını koyması lazım."

FOTOĞRAFLI