CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAŞKANLIK DİVANI BELLİ OLDUKTAN SONRA GÖREVLENDİRME YAPACAĞIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık divanının belli olduktan sonra hükümet kurma görevini vereceğini belirtip, "7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizliği çözmek zorundayız. Görevi vereceğim de en fazla milletvekili olan partinin genel başkanı. Başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım" dedi.
AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ CAMİMİZ İLE İLGİLİ DAHİ BİR TAKIM SAÇMA SAPAN İDDİALAR ORTAYA ÇIKTI
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda farklı kesimden vatandaşlarla iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iftiralardan bıktığını söyledi. Açılışı yapılan camii ile de iftiraların olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İftiracılarda utanılacak yüz, mahcup olacak karakter bulunmadığı için özür dilemek veyahut böyle bir ahlaksızlığı yapmayacağız diye bir anlayış yoktur. Hatta geçen hafta cuma günü açılışını yaptığımız camimiz ile ilgili dahi bir takım saçma sapan iddialar ortaya atanlar çıktı. 'Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış.' derler. Biz artık bu yalanlar, iftiralar ile uğraşmaktan inanın artık bıktık. Bununla birlikte gerek medya vasıtasıyla, gerek halkla ilişkiler birimiyle doğruyu milletimize anlatacağız" ifadelerini kullandı.
KOBANİ İLE İLGİLİ HAKKIMDA BİR ÇOK İFTİRALAR ATTILAR
Şahsına yönelik de iftira edildiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: "Bir çok iftiralar atıyorlar. Kobani ile ilgili hakkımda bir çok iftiralar attılar. 70 bin Suriyeli geri döndü ancak diğerleri Türkiye'de yediriliyor, içiriliyor, bakılıyor. Ülke olarak, millet olarak güçlü olmak zorundayız. Elde ettiğimiz her başarı kardeşlerimizin de başarısıdır."
TÜRKİYE KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Ortadoğu'da tarihi misyona uygun duruş sergilendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Ana vatan kadar değerli coğrafyamız var. Bir kısmıyla doğrudan akrabalık bağlarımız bulunuyor. Orta Asya'daki kardeşlerimizle medeniyet birliğimiz var. Afrika, tarihimizin ve vicdanımızın bize bir emanetidir. Geçmişte, yakın zaman dilimlerinde hakimiyet kurduğumuz coğrafyalarda biz eser, diğer ülkeler sömürge yarası bırakmıştır. Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de tarihi misyonumuza uygun bir duruş sergilemeye çalışıyoruz" dedi. 
EN FAZLA MİLLETVEKİLİ OLAN PARTİNİN GENEL BAŞKANINA GÖREVİ VERECEĞİM
Koalisyon sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizliği çözmek zorundayız. Hükümet şuan kendi Meclis Başkan vekillerini ve grup başkan vekillerini açıklayacaklar ve Meclis'te divan oluşacak. Sonrasında görevlendirmeyi yapacağım ve hükümet kurma süreci başlayacak. Görevi vereceğim de en fazla milletvekili olan partinin genel başkanı. Başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Tüm siyasi partilerimizin sorumluluk ile hareket etmesini temenni ederim. Biran önce hükümet kurulmalı. Koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde sonuçlandırılmasını temenni ediyorum."