'ŞEHİDİMİZİN KANININ YOĞURDUĞU PARÇAYI VERMEYİZ, TESLİM ETMEYİZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz. İşte buyurun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor? Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı vermeyiz, veremeyiz, teslim etmeyiz. Vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok" diye konuştu.
'ER YA DA GEÇ, BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'
Türkiye'nin bir imtihandan geçtiğini, terörün üstesinden er ya da geç gelineceğini belirten Erdoğan, "Türkiye ağır bir imtihandan geçiyor. Terörün üstesinden geleceğimizden şüphem yok. Er ya da geç bu işin üstesinden geleceğiz. Terörün amacı Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak. Saldırıların Türkiye'ye taviz verdirme amacı açıktır" dedi.
'BUNLAR İLA CEHENNEME ZÜMERA, ORAYA GİDİCİ BUNLAR'
Havalimanındaki saldırıyı düzenleyenlerin Müslümanlık ile alakası olmadığını belirten Erdoğan, "Yeşilköy'ü gelip bunlar bombaladı, ne günahı vardı o insanların. Çocuk, kadın, yaşlı ölüyor. Yerlisi var, yabancısı var. Bu sivil insanların ne günahı vardı? Hem kendini patlatıyorsun hem de o insanlar bu sebeple orada ölüyorlar. Bunun insani, vicdani herhangi bir yanı var mı, İslami herhangi bir yanı var mı, yok. Bunlar ne Müslümanı ya, bunlar ila cehenneme zümera ya, oraya gidici bunlar. Cehennemde yerlerini hazırlamışlar. 'Bir kişinin ölümüne neden olmak tüm insanlığın ölümüne neden olmaktır.' diyor bizim dinimiz. Böyle bir şeyi nasıl yaparsınız? Pensilvanya konusunda nasıl ki yanılanalar varsa, aynen böyle işte."
'CUMHURBAŞKANLIĞI'NA DA GİRMİŞLERDİ, YA KENDİLERİ İSTİFA EDER, NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER'
'Paralel yapılanma'ya ilişkin olarak da Erdoğan, "Kimisi Avrupa'ya, Pensilvanya'ya kaçtı. Cumhurbaşkanlığı'na da girmişlerdi. Belki hala da vardır. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler, ama burayı lekeleyemezler. Yargı kararıyla birlikte farklı bir tavır takınılacak. Bu terör örgütleri üzerinden bizi tedip edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş. Türkiye'nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum. Burası Cumhurbaşkanlığı makamı … " ifadelerini kullandı.
'YERİMİZ BELLİ, 2 METRE KÜP MEZAR'
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin Erdoğan, "Burası benim tapulu malım değil. Gelip geçiciyiz. Yerimiz belli 2 metre küp bir mezar. Sonunda oraya gideceğiz ..." dedi.
'İYİ KÖTÜ DİYENLER OLDUPUTİN İLE TURİZMLE İLGİLİ ADIMLARI SÜRATLE ATMA KARARI ALDIK'
Putin ile olan telefon görüşmesine ilişkin Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Bu sürece ellerini ovuşturanlar da yok değildi. O da çok manidar. 'İyi ki oldu be diyenler de' oldu. Oyunları böylece bozulmuş oldu."
'SEN ÖZÜRLÜYSEN, ANLAMIYORSAN BEN NE YAPAYIM?'
Türkiye ile İsrail arasında imzalanan mutabakata ilişkin Erdoğan, "Gelin bize Meclis'te anlatın diyorlar. Başbakan anlatıyor, ben anlatıyorum, sen anlamıyorsan özürlüysen ben ne yapayım" dedi.